Sammen sætter vi standarder for fremtiden

Dansk Standards formål er at virke til gavn for samfund og erhvervsliv gennem standardisering og certificering, samt videnformidling, rådgivning og holde kurser herom.

Hos Dansk Standard kan du

Køb standarder

Købe standarder

I vores webshop kan du købe danske, europæiske og internationale standarder – vi leverer også nationale standarder fra andre lande. Du kan også købe håndbøger, som gør det lettere at arbejde med standarder inden for dit specifikke fagområde.

Deltage i et udvalg

Deltage i et udvalg

Deltagelse i et udvalg giver tidlig indsigt i de standarder, der påvirker kravene til jeres produkter, produktion og processer. Du får desuden mulighed for at udvide dit netværk samtidig med at du arbejder for at sikre dansk indflydelse på internationale standarder.

Deltage i kurser og events

Deltage i kurser og events

Skab resultater med standarder. Få strategiske værktøjer til at opnå de mål, som du og din virksomhed har sat jer for. Vi afholder også virksomhedstilpassede kurser, som kan tilpasses din virksomhed og jeres særlige ønsker.

Download af guides, specifikationer mm.

Downloade guides og specifikationer

Har du brug for et hurtigt overblik eller en hurtig indføring i et specifikt emne, har vi måske udgivet en publikation, der kan hjælpe dig videre. Tjek her om vi har udgivet en guide, en introduktion, specifikation eller andet – sorter på emne.

Hvem er Dansk Standard

Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation, der tilbyder kunder at få indflydelse på udviklingen af europæiske og internationale standarder gennem et udvalg hos os. Vi rådgiver og underviser også med udgangspunkt i standarder og best practices. Vi er en erhvervsdrivende fond. Det betyder, at vores overskud investeres i udvikling af nye aktiviteter.

Hvem er dansk standard

Seneste nyheder og artikler

Se alle
kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

EU-taksonomien som drivkraft for bæredygtig forandring hos AP Pension

07. marts 2024

EU-taksonomien som drivkraft for bæredygtig forandring hos AP Pension

Emilie Jensen, ESG Manager i AP Ejendomme, ser EU-taksonomien som noget mere end bare compliance-krav. Den er en drivkraft for forandring og en måde at skubbe bl.a. byggebranchen i en mere bæredygtig retning. ”For os er EU taksonomien blevet en in...

Bæredygtighed og grøn omstilling

Miljø, klima og bæredygtighed hænger tæt sammen med standarder. Standarder giver virksomheder konkrete redskaber til at arbejde med bæredygtighed, fordi de kan sætte en fælles ramme og retning for arbejdet og gøre det målbart, så virksomhederne kan konkretisere og dokumentere deres indsats.

Læs mere

Fagområder

Ny med standarder?

Kom godt i gang med standarder

Mange af os er vant til, at de fleste ting i vores hverdag passer sammen. Fx at den elektriske pære passer i lampens gevind. Vi kan slet ikke forestille os et samfund, hvor man ikke kan regne med, at produkter og processer fungerer og spiller sammen. 

Læs mere

Kom på kursus hos Dansk Standard

Se alle kurser
QHSE / Ledelsessystemer

Ledelsessystemer og Audit – QHSE

Styrk dine kompetencer og værktøjer indenfor ledelsessystemer og intern audit med vores praktisk orienterede kurser, baseret på et bredt udvalg af ledelsesstandarder inden for bl.a. ISO 9001, 14001, 27001, 45001 og 50001.

Informationssikkerhed / ISO 27000-serien

ISO 27000-serien - Informationssikkerhed

Få styr på cyber- og informationssikkerheden med ISO 27001, 27002, 27005, 27701, NIS2 og det nye OT-cybersikkerhedskursus. Se alle vores kurser inden for ISO 27000-serien her.

El- og maskinsikkerhed

El- og maskinsikkerhed

Arbejder du med el-sikkerhed, maskiner eller robotter? Der er mange ting omkring sikkerhed, man skal have tjek på. Du kan tage kurser hos os inden for maskinsikkerhed, ATEX, CE-mærkning af maskiner mm.

Miljø og bæredygtighed

Miljø og bæredygtighed

Lær at udarbejde og eksekvere en bæredygtighedsstrategi på Sustainability Manager uddannelsen. Få viden om krav og anvendelse af ISO 14001-miljøledelse eller ISO 50001-energiledelse.

Byggeri og anlæg

Byggeri og anlæg

Kom på kursus i standarder der vedrører byggeri og anlæg. Standarderne bidrager til et fælles sprog og ens retningslinjer, og kan være med til at forenkle og billiggøre byggeriet.

PECB e-læringskurser

PECB e-læringskurser

Tag et e-lærings kursus i ISO 27001 Informationssikkerhed, 31000 Risk manager eller 22301 Business continuity og opnå en certificering fra PECB. Du kan tage kurset præcis, når det passer dig. Kurserne er på engelsk.

Standardiseringskurser / DS-universet

Standardiseringskurser / DS-universet

Deltag gratis på vores kurser om standarder, hvor du får indblik i standardisering på nationalt og internationalt plan, samt hvorfor både myndigheder og virksomheder er engagerede i arbejdet.

Webinar og temamøder

Webinarer og temamøder

Dansk Standard holder løbende webinarer og tema-møder om aktuelle emner eller standarder, hvor der er mulighed for at stille spørgsmål og få redskaber eller inspiration til at arbejde med en standard.

Hvad er CE-mærkning?

Har du brug for hjælp til at komme i gang med CE-mærkning? Eller har du et CE-mærket produkt og har spørgsmål til mærkets krav? Så kan Dansk Standard hjælpe.

Læs mere om CE-mærkning

Populære emner

CE-mærkning

CE-mærkning

Hvad er CE-mærkning?

Har du brug for hjælp til at komme i gang med CE-mærkning? Eller har du et CE-mærket produkt og har spørgsmål til mærkets krav? Så kan Dansk Standard hjælpe.

ISO 9001 - Kvalitetsledelse

ISO 9001

ISO 9001 - Kvalitetsledelse

ISO 9001 for kvalitetsledelse er et stærkt ledelsesværktøj til forretningsudvikling og optimering. ISO 9001 bruges af over en million virksomheder og organisationer i mere end 170 lande.

ISO 27001 - Informationssikkerhed

ISO 27001

ISO 27001 - Informationssikkerhed

ISO 27001 er en international ledelsesstandard for informationssikkerhed. Standarden er et styringsværktøj, der hjælper virksomheder til at beskytte værdifulde informationer - herunder persondata - på en sikker og troværdig måde.

Overvågning af standarder

Overvågning af standarder

Følg dine standarder

Følg udviklingen af netop de standarder, du kender og arbejder med og få løbende besked når standarderne opdateres, erstattes eller ophæves. Du kan både få en notifikation ved ændringer eller automatisk få tilsendt nye standarder og rettelser, når de træder i kraft.

Onlineadgang til de grundlæggende maskinsikkerhedsstandarder

Maskinsikkerhedsstandarder

Onlineadgang til de grundlæggende maskinsikkerhedsstandarder

I en onlinepakke har vi samlet de mest basale maskinsikkerhedsstandarder, bl.a. den gældende og tilbagetrukne version af DS/EN 60204-1, og dermed gjort vejen lettere til risikovurdering og CE-mærkning af din maskine.

Elinstallationspakken

Elinstallation

Elinstallationspakken - DS/HD 60364-serien

Elsikkerhedsloven henviser til mere end 40 europæiske standarder, og for at gøre det nemt for dig har Dansk Standard samlet en Elinstallationspakke, hvor du får elektronisk adgang alle standarderne.

ISO 14001 Miljøledelse

ISO 14001

ISO 14001 - Miljøledelse

Miljøledelse efter ISO 14001 giver dig og din virksomhed et ledelsesværktøj, der understøtter jeres fokus på bæredygtighed og sætter rammen for jeres indsats for at forbedre jeres miljøpræstation.

ISO 19011 Intern audit

Audit af ledelsessystemer

ISO 19011 - Intern audit

ISO 19011 intern audit er en generisk vejledning i auditering af ledelsessystemer. Standarden giver vejledning til, hvordan et auditprogram opbygges, gennemføres og afrapporteres.

Hvad er en standard?

Om standarder

Hvad er en standard?

Selvom der findes over 27.000 forskellige standarder, er det ikke alle, som er klar over, hvad en standard er, og hvor store fordele der kan være ved at bruge dem.

Eurocodes

Se og køb de gældende eurocodes

Eurocodes

Eurocodes er de europæiske normer for dimensionering af bygværker. De omfatter de fleste gængse materialer og konstruktioner, herunder broer.

ISO 50001 - Energiledelse

ISO 50001

ISO 50001 - Energiledelse

Energiledelse ISO 50001 sikrer systematik, kvalitet, ledelsesfokus og fremdrift i organisationens energi- og klimaindsats. Gevinsten er overblik, monitorering af indsatser, øgede kompetencer og fremdrift i forhold til at optimere og reducere energiforbruget.

ISO 22000 Fødevaresikkerhed

ISO 22000

ISO 22000 - Fødevaresikkerhed

Samfundets store fokus på fødevaresikkerhed gør, at uanset hvilken position man indtager i fødevarekæden, risikerer man at blive draget til ansvar, hvis noget går galt.

ISO 45001 Arbejdsmiljøledelse

ISO 45001

ISO 45001 - Arbejdsmiljøledelse

ISO 45001 er en international anerkendt standard indenfor arbejdsmiljøledelsessystemer. Standarden kan bruges af enhver organisation, stor eller lille, uanset dens virkefelt.

ISO 31000 Risikoledelse

ISO 31000

ISO 31000 - Risikoledelse

DS/ISO 31000, standarden for Risikoledelse, hjælper virksomheder trin for trin med at lægge deres strategier, målsætninger og beslutninger indenfor en fastlagt risikovillighed.

Life science

Life science

Life science

Standarder spiller en vigtig rolle for life science-industrien, idet standardisering skaber en ramme for sammenhæng, kvalitet og sikkerhed, ikke kun på tværs af landegrænser, men også på tværs af forskellige tilgange til life science som fx forskning, udvikling, fremstilling og kommercialisering.

NIS2-direktivet

Cybersikkerhed

NIS2-direktivet

Risikoen fra digitale trusler betyder, at cyber- og informationssikkerhed er rykket højt op på dagsordenen i EU. Fra oktober 2024 vil skærpede krav og flere regler blive virkelighed for mange virksomheder som følge af det nye NIS2-direktiv.

Har du spørgsmål?

Fik du ikke svar på det du søgte efter, så kan du sandsynligvis finde det i vores Hjælp & Support. Det er der vi gemmer de bedste svar på de oftest stillede spørgsmål.

FAQ – spørgsmål til standarder

Dansk Standard modtager jævnligt spørgsmål, som relaterer sig til forståelsesmæssige udfordringer eller tekniske problemstillinger.