Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

20. april 2016

Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

De europæiske standardiseringsorganisationer, CEN og CENELEC, vil gerne have flere små og mellemstore virksomheder (SMV’er) til at bruge standarder.

Derfor udtrykker de i en nylig pressemeddelelse, at de er glade for, at de internationale standardiseringsorganisationer ISO og IEC har publiceret en guide til at skrive standarder, der er særligt lette at forstå og bruge for små og mellemstore virksomheder.

- ”I CEN og CENELEC mener vi, at det er essentielt, at små og mellemstore virksomheders behov er taget i betragtning under udviklingen og udformningen af standarder. Ved at sikre at vores standarder er så SMV-venlige som muligt kan vi gøre det lettere for SMV’er at bruge disse standarder og opleve fordelene i form af bedre præstationer, øget effektivitet og større sikkerhed for deres medarbejdere og kunder […]”

Elena Santiago
Generaldirektør
CEN og CENELEC

Den internationale prioritering er i tråd med det politiske ønske i Danmark om at udbrede brugen af standarder blandt små og mellemstore virksomheder. Dansk Standard arbejder for at understøtte dette mål og holder blandt andet introduktionskurser og har andre tilbud, som er velegnede for SMV’er.

 

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 - 16.00. Fredag 8.30 - 15.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140

Se også

kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

18. marts 2024

Webinar: Kom i gang med arbejdet med cirkulær økonomi og data

Se eller gense dette webinar, hvor Dansk Standard introducerer en ny guide med gode råd til, hvordan virksomheder bedst kommer i gang med at anvende data til at understøtte de cirkulære forretningsmodeller.

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

15. marts 2024

Ny guide skal styrke brug af data i den cirkulære økonomi

Data er et vigtigt element i cirkulære forretningsmodeller, og nu har Dansk Standard udgivet en guide, der hjælper virksomheder til brug af datadrevne løsninger i den cirkulære omstilling.

12. marts 2024

Webinar om værktøjer til at arbejde med CØ i byggeriet

Se eller gense dette webinar, hvor du får overblik over standardisering inden for cirkulær økonomi i byggeriet, samt hvor og hvordan du kan få mere viden på området.

EU-taksonomien som drivkraft for bæredygtig forandring hos AP Pension

07. marts 2024

EU-taksonomien som drivkraft for bæredygtig forandring hos AP Pension

Emilie Jensen, ESG Manager i AP Ejendomme, ser EU-taksonomien som noget mere end bare compliance-krav. Den er en drivkraft for forandring og en måde at skubbe bl.a. byggebranchen i en mere bæredygtig retning. ”For os er EU taksonomien blevet en in...