Kickoff – 5G

Oversigt

Hør mere om 5G på europæisk og dansk niveau, samt hvordan du kan få indflydelse på de kommende krav til og standarder for 5G, som vil præge den fremtidige udvikling af teknologien og tilhørende produkter.

I efteråret begyndte opsætningen af 5G-master i Danmark, idet udbud og tildeling af frekvenser er faldet på plads. Fremover vil 5G få stor betydning for både forbrugere og erhvervsliv. Forbrugerne vil opleve lynhurtige internetforbindelser og downloads af fx online-spil og film på deres mobile enheder. I erhvervslivet vil fx hospitaler kunne foretage robotoperationer, hvor lægen eller kirurgen sidder et helt andet sted i verden. 5G og de afledte teknologiske løsninger vil åbne op for helt nye muligheder.

For at sikre en hensigtsmæssig udvikling er der behov for standarder for at opnå fælles europæiske og internationale krav til 5G, som bl.a. skal sikre interoperabilitet mellem udstyr og applikationer. Desuden er der behov for standarder for styring af strømforbrug i 5G-netværk, hvilket vil få afgørende betydning for 5G’s levedygtighed både økonomisk og miljømæssigt.

Det får du ud af mødet

 • Du kan komme på forkant med udviklingen af telekommunikation og internet i Europa og internationalt og få viden om, hvordan det påvirker dansk implementering af teknologien.
 • Viden om, hvordan du kan få indflydelse på de standarder, der påvirker udvikling og produktion af 5G-produkter og applikationer og dermed nuværende og fremtidige forretningsmuligheder for danske virksomheder.
 • Indsigt i europæisk standardisering inden for telekommunikation og IT, der hører under organisationen ETSI (European Telecommunication Standardisation Institute - https://www.etsi.org/ ), og som tager udgangspunkt i internationalt arbejde i regi af FN-organisationen ITU.




Målgruppe

Interessenter inden for telekommunikation og til dels IT såsom teleoperatører, internetudbydere, brancheorganisationer, myndigheder og det offentlige, virksomheder, der producerer til 5G-netværk og produkter, udviklere af apps og indhold til 5G, broadcasting og gaming, sundhedsvæsenet og interessenter inden for public safety.

Kontakt

For mere information om arrangementet kontakt seniorkonsulent Marika Vindbjerg, mv@ds.dk eller tlf.: 39966143

Time

Foreløbigt program

 • Velkomst og introduktion til Dansk Standard v/ Standardiseringschef Maibritt Agger.
 • 5G-standarder og standardiseringsarbejdet i ETSI v/ Seniorkonsulent Marika Vindbjerg.
 • 5G’s rolle i den digitale transformation v/ Morten Kristiansen, DI.
 • Cyber Security i relation til 5G v/ ekstern oplægsholder (TBC).
 • Fra 4G til 5G, udfordringer og erfaringer dialog med oplægsholdere.
 • Debat/dialog om holdningen til om Danmark skal gå aktivt ind i det europæiske standardiseringsarbejde v/alle.
 • Next step og afrunding v/Maibritt Agger.

Billeder

Der kan lejlighedsvis blive taget billeder til arrangementet. Det vil som udgangspunkt være stemningsbilleder og ikke personfokuserede. Dansk Standard forbeholder sig ret til at bruge billederne til markedsføring af egne produkter og ydelser.

  Find vej

  Vi har kontor i den karakteristiske bygning Portland Towers.

  Adresse
  Göteborg Plads 1
  2150 Nordhavn