Kickoff til kognitive hjælpemidler

Oversigt

En ny standard for, hvordan man dokumenterer kognitiv tilgængelighed ved produkter og teknologier, skal udvikles. Standarden vil give designere og producenter værktøjer til at teste og vise, at deres produkt eller teknologi lever op til kravene for kognitiv tilgængelighed. Ordregivere og indkøbere vil ligeledes kunne få hjælp af standarden til at definere kvalitetskrav i deres udbud ved at henvise til den. 

På mødet vil du få viden om, hvordan du kan være med til at påvirke de krav, der bliver sat i standarden, samt få et overblik over eksisterende standarder inden for kognitive hjælpemidler.

Baggrunden for den nye standard er, at der bl.a. er lavet en standard for, hvordan designere og udviklere skal designe produkter og teknologier til mennesker med kognitive udfordringer som demens og nedsat hukommelse. Standarden er i øvrigt generelt gældende for design af produkter, der skal være intuitive at betjene for alle. Men for at kunne dokumentere den kognitive eller intuitive tilgængelighed er der behov for en standard for, hvordan man tester produktets tilgængelighed.

Det får du ud af mødet

 • Indsigt i, hvorfor det er relevant med standarder inden for kognitivt tilgængelige hjælpemidler
 • Viden om, hvordan du kan være med til at definere kravene i standarden
 • Overblik over eksisterende standarder inden for kognitive hjælpemidler
Målgruppe

Producenter, designere, ingeniører og indkøbere af hjælpemidler samt myndigheder, forbrugerorganisationer og foreninger for mennesker med nedsat kognitiv funktion.

Kontakt

Hvis du har spørgsmål til arrangementet, er du velkommen til at kontakte konsulent Sofia Vork Stokholm, svs@ds.dk eller tlf.: 3996 6222.

Time

Dagens program

 • Velkomst og præsentation
 • Status for udarbejdelsen af standarden
 • Hvorfor er det relevant med standarder for kognitivt tilgængelige hjælpemidler – ved Trine Danielsen, Pressalit
 • Hvem er Dansk Standard?
 • Hvad kræver det at deltage?
 • Afrunding

Billeder

Der kan lejlighedsvis blive taget billeder til arrangementet. Det vil som udgangspunkt være stemningsbilleder og ikke personfokuserede. Dansk Standard forbeholder sig ret til at bruge billederne til markedsføring af egne produkter og ydelser.

  Find vej

  Vi har kontor i den karakteristiske bygning Portland Towers.

  Adresse
  Göteborg Plads 1
  2150 Nordhavn