- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

ISO 9001 udkommer som lydbog

08 november 2011

Det skal være nemmere at arbejde med standarder. Derfor udgiver Dansk Standard nu ISO 9001 som lydbog.

Dansk Standard udsender for første gang en standard, den populære standard for kvalitetsledelse ISO 9001, som lydbog. Lydbogen gør det muligt at opdatere sin ISO 9001-viden, imens man er på farten:

-ISO 9001 har eksisteret siden 1987 og er en af de mest anvendte standarder såvel nationalt som internationalt. Det er derfor helt naturligt for os at følge succesen op med en lydbog af den seneste udgave, så man lettere kan få opdateret eller genopfrisket sin viden om kvalitetsledelse og kravene til et kvalitetsledelsessystem, fortæller kundechef Mogens Andersen.

Forsøget med ISO-9001 som lydbog er et led i Dansk Standards indsats for at gøre standarder mere tilgængelige. Lydbogen gør det blandt andet nemt at genopfriske ISO 9001, hvis man har svært ved at få tid til at læse kvalitetsledelsesstandarden:

-Det behøver slet ikke at være så besværligt at sætte sig ind i en standard, som mange tror. Med en lydbog har man mulighed for at lave noget andet, mens man lytter. Modsat den traditionelle bog kan man bevæge sig frit rundt, mens man hører lydbogen og man kan vælge at høre lydbogen på en MP3-afspiller, mens man er på farten. Og så kommer de fleste hurtigere igennem en lydbog end en almindelig bog, siger Mogens Andersen, der ikke vil afvise, at flere standarder vil blive indtalt som lydbog.

Dansk Standard leverer lydbogen som MP3-fil og WAV-fil på en USB-nøgle. Der er også mulighed for at få den på cd-rom.