- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Workshop sætter fokus på standardisering for studerende

16 oktober 2012

Dansk Standards universitetssamarbejde slog i denne uge et stort slag for de studerendes muligheder for at få et større kendskab til standarder på en workshop, som Dansk Standard var med til at arrangere.

Den 8. og 9. oktober 2012 afholdt Dansk Standard sammen med ITU, Gisfi og Center for TeleInfrastruktur på Aalborg Universitet en workshop for studerende på Aalborg Universitet med fokus på at øge studerendes viden om tekniske standarder.

Dansk Standards deltagelse i workshoppen sker som et led i Dansk Standards bestræbelser på at øge opmærksomheden på standardisering i undervisningsbrug.

Workshoppen tog udgangspunkt i en velkendt problematik: Tekniske standarder er afgørende for informationssamfundets udvikling, men emnet fylder for lidt i undervisningen af fremtidens ingeniører og virksomhedsledere.

Målet for workshoppen var at etablere et bredt internationalt samarbejde om uddannelsesplaner og undervisningsmateriale, som kan gøre fremtidens eksperter og forretningsfolk klogere på standardiseringsområdet.

Standarder afgørende for markedsudbredelse

Standardiseringsdirektør Jesper Jerlang fra Dansk Standard var key note speaker og sagde blandt andet på workshoppen:

- For mange firmaer er standarder helt afgørende for deres markedsudbredelse. Nogle undersøgelser viser, at standarder bidrager til økonomisk vækst på samme niveau som patenter. Standarder og innovation kan lyde som modsatrettede størrelser, men i realiteten bidrager standarder til innovationen i virksomheder ved at skabe grundlag for produktudvikling og samarbejde, forklarede Jesper Jerlang.

Derfor var det for ham også afgørende, at virksomhedernes kommende medarbejdere bliver klædt på til opgaven:

- Det er meget vigtigt, at studerende og kandidater har kendskab til betydningen af standarder, og hvordan standarder bidrager til både vækst og kvalitet i samfundet. De skal vide, hvordan de skal bruge dem, og de skal have indsigt i, hvordan standarder påvirker virksomheder og samfundet. Hvis man vil være førende på et forretningsområde, er man også nødt til at være blandt dem, der skaber standarder, sagde Jesper Jerlang.

80 deltagere fra hele verden var samlet til workshoppen, hvor både Katrine Bergh Andersen, Signe Bøgh og Jesper Jerlang holdt oplæg.