- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

CSR er også for SMV'er

06 november 2012

Når de bedste kræfter inden for samfundsansvarlighed bliver hyldet ved årets CSR Awards 13. - 14. november, er SMV’erne med på podiet. Dansk Standard uddeler nemlig en pris til en virksomhed med under 100 medarbejdere, der i særlig grad har arbejdet med en strategi for CSR.

- Vi ved, at implementeringen af standarder kan være en hjælp i forhold til den strategiske indsats i en lille virksomhed, fordi processer og procedurer så allerede er på plads, når virksomheden vokser. Og det bliver en naturlig del af kulturen hele tiden at arbejde med forbedringer og løbende følge op, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard om koblingen mellem CSR og SMV’er.

Når Dansk Standard uddeler en CSR-strategipris, der kæder lige netop små og mellemstore virksomheder sammen med strategi, er det således ingen tilfældighed.

- CSR er i mange virksomheder ’noget, man bare gør’. Med prisen håber vi på, at få endnu flere af de gode historier frem fra mindre virksomheder, der formår at sætte et mere strategisk præg på deres indsats for at understøtte den bæredygtige forretningsmodel, innovation og udvikling.

En af de virksomheder, der kan tale med om at arbejde strategisk med miljømæssig, menneskelig og økonomisk bæredygtighed, er entreprenørvirksomheden Christiansen & Essenbæk A/S fra Glostrup, der er en af de tre nominerede til Dansk Standards bæredygtighedspris: ”CSR Strategy -100”.

- Ved at arbejde strategisk med CSR har vi alle lært nyt og at gøre ting bedre. Hele vores kultur har faktisk ændret sig, og alle er med og bliver inddraget og lyttet til - ikke mindst vores nyuddannede sjakrepræsentanter, siger Mads Cronquist, der er tidl. HR-udviklingschef i Christiansen og Essenbæk og nu driver sin egen konsulentvirksomhed.

Christiansen og Essenbæk er nomineret til prisen, fordi de har sat barren utrolig højt med deres fokus på sikkerhed, sundhed, trivsel, arbejdsmiljø og kompetenceudvikling.

- Christiansen og Essenbæk har fået en lang række positive, målbare resultater af deres indsats, og CSR-strategien er et fundament for virksomhedens succes med øget interesse fra kunder og samarbejdspartnere. Samtidigt går de forrest og kan inspirere hele branchen til efterlevelse, siger Anne Hasløv Stæhr.

Christiansen og Essenbæk kan således være med til at sætte nye standarder for byggebranchen og deler gerne deres erfaringer med andre.

Dansk Standard tilbyder gratis rådgivning til SMV'er. Det kan du læse mere om på vores temaside.

Fakta

Dansk Standard er en af hovedaktørerne bag udviklingen af den internationale standard for CSR og har tillige udviklet en dansk standard for CSR, DS 49001, der ligeledes gør det muligt for virksomheder i alle størrelser at arbejde strategisk med CSR. Standarden for CSR fastsætter et minimumsniveau for CSR-arbejdet og kræver, at man kontinuerligt forbedrer sin indsats.