- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Nyt til ledningsejere: DS 475 ude nu

Den nye udgave af standarden DS 475:2012, Norm for etablering af ledningsanlæg i jord er netop udkommet. Standarden indeholder en række bestemmelser, der skal sikre en forsvarlig etablering af ledningsanlæg i jord. Den er en generel lægningsstandard, der giver et opdateret overblik over alle ikke-ledningsspecifikke forhold.

Normen er opdateret i forhold til europæiske standarder på området og er tilpasset de danske krav, særligt med hensyn til afstandskravene i forbindelse med lægning af ledninger i jord. Den er desuden supplereret med de tekniske rettelser fra DS 475/Till.1:1997.

Normen indgår i Transportministeriet/Vejdirektoratets ’ledningspakke’ som forskrift for, hvordan kravene til ledningslægning under veje skal udføres. Der er tale om en paraplystandard, der dækker alle ikke-ledningsspecifikke fysiske forhold. Den er et velegnet værktøj til alle danske ledningsejere.

Ny bog samler 3 vigtige normer

I forbindelse med revisionen af DS 475, har vi opdateret 3 vigtige normer, som omhandler lægning af ledninger i jord og samlet dem i håndbogen Vand- og afløbssystemer i jord - Lægning af stive og fleksible ledninger

Standarderne er:

  • DS 430:1986, Dansk Ingeniørforenings norm for lægning af fleksible ledninger af plast i jord
  • DS 437:1986, Dansk Ingeniørforenings norm for lægning af stive ledninger af beton m.v. i jord
  • DS 455:1985, Dansk Ingeniørforenings norm for tæthed af afløbssystemer i jord
  • DS 430 og DS 437 er blevet opdateret jf. DS 475/Til.1:1997 og DS 455 jf. DS 480:1994. 

Pakketilbud

Køber du både den nye DS 475 og håndbogen sparer du DKK 95,-.