- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Nordjysk virksomhed vinder pris for unikt CSR-arbejde

15 november 2012

Royal Danish Fish Group fra Hanstholm har netop fået overrakt Dansk Standards prestigefyldte pris: ”CSR Strategy -100” ved CSR Awards 2012 for deres gennemgribende arbejde med etik, social ansvarlighed og miljø.

Miljøvenlig og bæredygtig produktion, der også kan betale sig forretningsmæssigt - og oven i købet skaber beskæftigelse og livsgrundlag for hundredvis af familier i Ghana. Det lyder som utopi, men Royal Danish Fish Group har vist, at det kan lade sig gøre. Derfor blev de hyldet på podiet, da de bedste danske kræfter inden for samfundsansvarlighed var samlet 13-14. november ved CSR Awards 2012.

- Vi er glade for at kunne give denne pris til en virksomhed, der går forrest og beviser, hvilken værdi, strategisk CSR-arbejde kan have også i mindre virksomheder. Vi ved fra de mange virksomheder, som vi i Dansk Standard rådgiver, at systematik og overblik er alfa og omega for at kunne prioritere og fokusere CSR-indsatsen og dermed få hele virksomheden med. Og det demonstrerer Royal Danish Fish Group forbilledligt, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard, der som en af drivkræfterne inden for CSR overrakte prisen onsdag aften.

Royal Danish Fish Group benytter miljøforsvarlige produktionsmetoder inden for fiskeopdræt og har på en gang fokus på at levere højkvalitetsfisk til lave priser, sikre ordnede løn- og ansættelsesvilkår samt gøre en forskel i lokalområdet. 

- Hos Royal Danish Fish Group favner CSR-arbejdet hele forretningen og er både implementeret i Danmark og i Ghana, som bestemt ikke er et nemt sted at drive forretning. Men Royal Danish Fish Group har med en strategisk CSR-indsats vist, at det kan lade sig gøre på en måde, der samtidigt respekterer og tilgodeser både miljø og lokalbefolkning og skaber beskæftigelse og livsgrundlag for ghanesiske familier, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard.

CSR Strategy -100 prisen er en særlig prestigefyldt pris ved CSR Awards, fordi den ikke kan søges særskilt. Prisen gives til en virksomhed med under 100 ansatte, der i særlig grad har arbejdet med en strategi for miljømæssig, menneskelig og økonomisk bæredygtighed, der omfatter hele virksomheden – lige fra den daglige drift til det færdige produkt eller ydelse.

Prisen CSR Strategy -100 blev uddelt ved CSR Awards 2012 d. 14. november på Alsion i Sønderborg af Dansk Standard, der er en af de danske drivkræfter på CSR-området. Dansk Standard er en af hovedaktørerne bag udviklingen af den internationale standard for CSR, ISO 26000, og den danske certificerbare version; DS 49001. Standarderne kan bruges af alle virksomheder, store som små, som et ledelsesredskab til at prioritere CSR-indsatsen og forankre arbejdet med etik, social ansvarlighed og miljø i hele organisationen.