- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

”Vi hjælper folk på vej”

07 marts 2012

CE-mærkning kan være en svær disciplin, men Dansk Standards eksperter svarer på spørgsmål om CE-mærkning og byggevarer inden for 24 timer.

Er fastmonterede stiger i kloakbrønde omfattet af CE-mærkning? Hvornår skal et stålspær CE-mærkes? Er det nok, at jeg selv skriver en CE-mærkning? Spørgsmålene omkring CE-mærkning er mange, men www.byggevareinfo.dk hjælper dig på vej. Eksperterne besvarer alle de spørgsmål om byggevarer, der bliver stillet på Energistyrelsens portal byggevareinfo.dk

- Spørgsmålene er meget forskellige, men vi svarer altid inden for 24 timer, siger Merete Westergaard Bennick, der er del Dansk Standards team, der løbende besvarer spørgsmål, der typisk kommer fra producenter, importører, entreprenører, bygherrer og rådgivende ingeniører.

- Vi kan ikke fortælle dig, hvilket vindue du skal købe, men vi fortæller, hvor du finder information i både standarder og lovgivning, siger Merete. Der er mange forskellige spørgsmål, men vi sørger altid for at hjælpe spørgeren videre i den rigtige retning, også selvom der skal henvises til en anden myndighed, siger Merete Westergaard Bennick.

- Spørgsmålene spænder vidt fra, om et produkt skal CE-mærkes til brug af forskellige blanketter. Vi hjælper folk på vej, så det bliver mere overskueligt og de kommer videre i processen, fortæller Merete Westergaard Bennick.

byggevareinfo.dk kan du også finde en liste over byggevarer, der kan eller skal CE-mærkes, før de må sælges i EU, samt orientering om forestående markedskontroller.