- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

En håndsrækning til SMV’erne

09 maj 2012

Som led i bestræbelserne på at få små og mellemstore virksomheder til at implementere energiledelse inviterer Dansk Standard små og mellemstore virksomheder til et gratis uddannelsesforløb om energiledelse. Nordisk Bog Center A/S er blandt deltagerne.

Med støtte fra Nordic Innovation Center har Dansk Standard taget hul på den store opgave det er at udbrede energiledelse i små og mellemstore virksomheder. 32 virksomheder har tilmeldt sig en række workshops, der skal gøre det nemmere for dem at håndtere energiledelse i deres virksomheder. Nordisk Bog Center A/S er blandt deltagerne uddannelsesforløbet. For den midtsjællandske virksomhed blev tilbuddet om undervisning et vigtigt skub:

- Vi har længe talt om, at vores forbrug var for højt, og at vi måtte gøre noget. Det har længe været en ting, vi gerne ville – men nogle gange skal man have et spark. Tilbuddet om at være med her var et godt spark – og tilmed gratis, fortæller Finn Hansen, der opfatter uddannelsen som en kærkommen mulighed til at slå hul på energiledelse. Virksomheden er i forvejen arbejdsmiljø- og miljøcertificeret:

- Den chance ville vi ikke lade gå fra os. Vi synes selv, at vi er langt fremme. Men hvis man har mulighed for at få hjælp, skal man tage i mod den. Derfor har vi valgt at sige ja til det. Det er sundt med nogle input udefra – der er mange ting, vi ikke havde tænkt på, siger Finn Hansen.

For ham har der også været nogle øjenåbnere undervejs:

- Vi fandt ud af, at vi er et meget blandet selskab – nogle er allerede nået et stykke hen ad vejen. Andre er mere tilbageholdne og har brug for et puf. Den største udfordring bliver derfor at få alle med på idéen. Vi har 100 % sikkert ledelsen med. Den næste ’hurdle’ bliver at få det ud i systemet. Det kræver en holdningsændring. Det bliver den vanskelige del, siger Finn Hansen, der pt. er i gang med at gennemgå hele virksomheden og finde ud af, hvor der kan hentes energibesparelser. Han satser på, at Nordisk Bog Center A/S er færdig med at beskrive systemet inden udgangen af 2012.

Det er stadig muligt at tilmelde sig uddannelsesforløbet. Møderne bliver afholdt hos Dansk Standard i Charlottenlund. Næste møde bliver afholdt i juni 2012.