- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Ny generation skal sikres

01 maj 2012

Der skal yngre kræfter til, hvis standardiseringsarbejdet skal følge med udviklingen. Det siger IEC, den internationale elektrotekniske kommission, der inviterer unge talenter til at deltage i en international workshop.  

Det europæiske standardiseringssystem er under kraftig udvikling i disse år. En fremtidssikring af systemet kræver også, at nye generationer kommer til og viderefører den viden, der er fundamentet for udviklingen af standarder. Dansk Standard, der varetager den danske standardisering, har foretaget en stikprøve, der viser, at kun 6 % af udvalgsmedlemmerne i stikprøven er under 35 år.

For at få flere unge mennesker med i standardisering afholder IEC, den internationale elektrotekniske kommission, Young Professionals Programme for unge med interesse for standardisering den 1.-3. oktober 2012 i Oslo. Det er de nationale standardiseringsorganisationer, som indstiller kandidater til at deltage i dette arrangement. 

Du har mulighed for at blive valgt som den danske repræsentant. Udvælgelsen sker på workshop for de danske kandidater tirsdag den 21. juni 2012 kl. 9:00-15:30 hos Dansk Standard. Hvis du deltager i workshoppen, honorerer vi din deltagelse med et års gratis medlemskab af et for dig relevant standardiseringsudvalg.

Det er din arbejdsplads eller faglige netværk, som tilmelder dig. Du kan også tilmelde dig selv.

Programmet indeholder:

 • IEC’s opbygning og struktur
 • IEC’s rolle og fremtid
 • Hvad betyder IEC og standardisering for dig og dit firma?
 • Workshops
 • Værdiskabelse for virksomheder
 • Værdiskabelse for deltagere
 • Dit bud på fremtidens standarder.

Krav til kandidater:

 • er mellem 20 og 35 år
 • har kendskab til udvikling af eller arbejdet med standarder
 • arbejder som leder, ingeniør eller tekniker
 • har interesse for standardisering.

Mød en Young Professional

David Victor Tackie er sidste års danske repræsentant i Young Professionals:

- Vi var 60 personer fra 25 forskellige lande, som var blevet udvalgt til at deltage i denne workshop. IEC havde skruet tre rigtig spændende dage sammen. Jeg fik et stort indblik i, hvilke fordele der er ved at involvere sig i standardisering.

David er 32 år og til dagligt forsknings- og udviklingsingeniør i Dansk Energi. Derudover deltager han i to standardiseringsudvalg i Dansk Standard, og han ser klare fordele ved at involvere unge professionelle i standardisering:

- De unge har et nyt syn på tingene. Hvis man sidder i en gruppe,hvor folk er meget ens, kan det være svært at komme med nye tanker. Man er ligesom vant til at tænke på én måde. Her kan de unge og deres syn på tingene gøre en forskel.

Mødet i IEC giver mulighed for et stort internationalt netværk, hvor nye idéer bliver kastet op i luften:

- En af de ting, vores gruppe pegede på, var, at det ville være en god ide at lave nogle tiltag, således at man kan få udviklet standarder hurtigere, end hvad der er tilfældet i dag, siger David.

Om Young Professionals

Med Young Professional samler IEC verdens kommende eksperter inden for ingeniører, teknikere og ledere. Det giver de unge mulighed for at være med til at forme fremtidens internationale standardisering.