- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Gratis rådgivning

01 august 2012

Ansøgere til EU's rammeprogram FP7 kan få gratis rådgivning.

Den europæiske standardiseringsorganisation (CEN) og den europæiske organisation for elektroteknisk standardisering (CENELEC) tilbyder gratis rådgivning til udviklere af forskningsprojekter om, hvordan de kan inddrage standarder og standardiseringsaktiviteter i deres projekter. Det er særligt relevant for ansøgere under EU's Seventh Framework Programme, dvs. FP7 – rammeprogram for forskning, der fremmer videnskab og teknologi.

Mange af anmodningerne under FP7 henviser til muligheden for at inddrage standarder og standardisering i projektarbejde eller i mulige resultater af projekter. Integrering af standarder og standardisering i projektforslag kan være med til at gøre fremtidige projekter mere virkningsfulde, ligesom det bliver lettere at udbrede og udnytte forskningsresultater.

Forskere og konsortier kan få rådgivning om, hvordan standarder og standardisering kan integreres i deres projektforslag ved at kontakte CEN-CENELEC Research Helpdesk. Rådgivningen er gratis, fortrolig og tilpasset til behovene ved det enkelte projekt. Få flere oplysninger på CEN-CENELCs hjemmeside.

CEN og CENELEC arrangerer samtidig et gratis seminar om, hvordan standardisering inddrages i de projektforslag, de vil indgive under FP7. Seminaret afholdes torsdag den 13. september kl. 10:00-13:00 i CEN-CENELECs Meeting Centre, Avenue Marnix 17, Bruxelles.

Ved at tage eksisterende standarder i betragtning kan forslagsstillerne af projekterne sikre sig, at de anvender anerkendt metodologi, processer og terminologi. Standarder indeholder metoder til sikring af, at myndighedskrav overholdes såsom sundheds- og sikkerhedsregler. Standarder hjælper til lettere markedsaccept, idet de lever op til krav fra producenter og slutbrugere, hvad angår forbindelse til og kompatibilitet med eksisterende produkter og processer.

Forsknings-, udviklings- og innovationsprojekter kan også medvirke til, at der kommer nye standarder, eller at standarder bliver revideret, idet relevant viden deles med de europæiske standardiseringsorganisationer. CEN og CENELEC giver mulighed for projektsamarbejde (project liaison), hvilket betyder, at forskere kan komme til møder ved tekniske komitéer i europæisk standardisering og deltage direkte i drøftelser om udvikling af nye europæiske standarder.

I særlige tilfælde kan projektledere og konsortier hjælpe til at identificere uoverensstemmelser om standardisering og udvikle forslag til nye standarder og specifikationer, der opfylder nye behov, samtidig med at de seneste videnskabelige og teknologiske fremskridt tages i betragtning. Dette gøres fx ved at oprette en CEN- eller CENELEC-workshop, der fører til vedtagelse af en CEN Workshop Agreement eller en CENELEC Workshop Agreement (CWA).