- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Vejledningen i referencesystemer bliver mobil

16 august 2012

En ny app gør det muligt hurtigt og let at slå bogstavkoderne til RDS op, uanset hvor du er.

Der er godt nyt til de mange danske teknikere, der gennem tiden har haft glæde af at slå op i håndbogen ”Vejledning i referencesystemer”, der omhandler den fælles ISO/IEC 81346-serie med bl.a. nye fælles bogstavkoder.

Fremover behøver man ikke længere at slå op i bogen, men kan via en app på en smartphone finde de relevante bogstavkoder til deres tekniske objekter, komponenter, dele mv. Den nye app hedder RDS 81346 Codebook  og er udviklet af Dansk Standard i samarbejde med Henrik Balslev. Den kan bruges på både Android og iPhone/iPad.

Udviklingen af den ny platform er en del af et større udviklingsprojekt i Dansk Standard:

-Det er en vigtig del af Dansk Standards strategi, at vi møder vores kunder der, hvor de er. Og med den udvikling, der sker med nye platforme, er det ikke til at komme uden om tablet-formatet. Tabellerne fra håndbogen med referencesystemer egner sig godt til formatet, da det handler meget om at søge rundt i tabeller. På sigt planlægger vi at udvikle flere apps på baggrund af standarder, der kan tilføre vores kunder merværdi, fortæller Mogens Andersen, kundechef i Dansk Standard.

Den nye app kan købes i Google Play eller App Store til kr. 75 kr.