- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Høring: Varme og køleanlæg

03 september 2012

Et nyt høringsforslag om varme- og køleanlæg i bygninger vil fremme energibesparelser i byggeriet og sikre et godt bygningsmiljø. Du kan kommentere forslaget.

Som led i regeringens strategi om energieffektivt byggeri har Dansk Standard i samarbejde med Energistyrelsen netop udsendt et høringsforslag DSF 469:2012 Varme- og køleanlæg i bygninger.

Du kan kommentere forslaget på Dansk Standards høringsportal. Det er særligt relevant for entreprenører, rådgivende ingeniører, arkitekter og myndigheder eller for virksomheder i branchen.

Standarden for varme- og køleanlæg i bygninger, der tidligere hed DS 469: 2002/DS 469 Tillæg 1:2007 Varmeanlæg med vand som varmebærende medium er blevet grundigt revideret og samler nu kravene til en række nye anlægstyper til varme og køling i bygninger. Standarden vil omfatte alle typer varme- og køleanlæg, der har til formål at tilføre rum og bygninger samt tilknyttede systemer varme eller køling.

Opvarmningsmediet og kølemediet i anlægget kan fx være vand, luft eller el. Som noget nyt omfatter standarden varmeanlæg med en række nye typer som centralvarme, luftvarme, strålevarmepaneler, elradiatorer og kaloriferer. Desuden vil den omfatte køleanlægtyper med luft- og vandkøling.

Standardens krav til varme- og køleanlæg vil gælde for alle typer forsyning, fx gaskedler, oliekedler, biomassekedler, herunder brænde, træpiller, halm og korn samt solvarme, varmepumper, fjernvarme, geotermik, el, kølemaskiner og grundvandskøling hav-, havne- og søvandskøling og fjernkøling.

Standarden revideres i en projektgruppe i samarbejde med Statens Byggeforskningsinstitut/Aalborg Universitet under standardiseringsudvalget DS/S-316 Varmeanlæg.