- Cookies - På ds.dk bruger vi cookies til at samle statistik og forbedre hjemmesiden. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies.

Acceptér cookies

Brug energiledelse strategisk til værdiskabelse

20 marts 2013

Store danske virksomheder kan styrke deres konkurrencekraft for milliarder, hvis de forbedrer styringen af deres energiforbrug. Det viser Energiindeks Danmark – et nyt initiativ, der samler viden om kommunernes og de største virksomheders indsats for at spare på energien.

”Energiforbrug og -effektivisering bør tænkes sammen med virksomhedens øvrige strategiske forretningsbeslutninger. Perspektivet skal ændres fra et spørgsmål om procesoptimering til et spørgsmål om samlet værdi for forretningen. Den internationale standard for energiledelse er et gennemprøvet værktøj til at sikre topledelsens overblik og ejerskab, og dét sikrer bedre prioritering af tiltag på tværs af hele virksomheden,” siger Gert Steffensen, rådgivningsdirektør i Dansk Standard.

Klimaminister Martin Lidegaard deltog i lanceringen af Energiindeks Danmark tidligere på måneden. Se videoen med klimaministeren, Gert Steffensen og de øvrige partnere her: