DS handbook 199:2020

Vejledning om bæredygtig renovering af bygninger.

Denne vejledning introducerer de mest kendte standardiseringsaspekter og mest relevante miljøaspekter, der skal overvejes, når man planlægger udbud inden for renovering af bygninger, nedrivning og nybyggeri.

Den angiver også den sammenhæng, kravene skal sættes i for at starte rejsen mod bæredygtigt indkøb og viser, hvordan det kan dokumenteres ved hjælp af anerkendte standarder. De mange henvisninger til relaterede publikationer gør vejledningen anvendelig som et opslagsværk, der hjælper med at forstå forskellige udtryk, og hvordan man bruger dem korrekt, når man udvikler tekniske specifikationer.

I de kommende år vil fokus på bæredygtig udvikling i byggesektoren kun stige, og det samme gælder kravene til sektoren generelt, hvorfor det er vigtigt at tage fat på de allerede tilgængelige muligheder. Guiden fokuserer på emner som: Standardiseringsaspekter ved offentlige indkøb (fra eurokoder til harmoniserede standarder). Miljømæssige aspekter ved offentlige indkøb (fra etiketter til certifikater). Henvisning til miljøaspekter og standarder i indkøbsprocessen (fra historisk indflydelse til tekniske specifikationer). Sikring af bevis for overensstemmelse og dokumentation for leverancer Guiden inkluderer også: Et eksempel på et bæredygtigt byggeprojekt. Specifikke eksempler på, hvordan man henviser til standarder og miljøkrav. Termer, forkortelser og definitioner. Eksempler på farlige stoffer i byggematerialer. Lovgivning og standarder relateret til bæredygtig renovering af bygninger. En tjekliste med nøglepunkter, du skal huske før, i og efter indkøbsprocessen.

Antal sider: 55
Udgivelsesdato: 2020-09-27
Type: Håndbog

 

Køb håndbog i webshop
DS handbook 199:2020