Covid-19 krisen: Standarder stilles frit til rådighed

En række standarder for medicinsk beskyttelsesudstyr og forretningsrobusthed stilles gratis til rådighed af Dansk Standard for alle, som kunne have behov for viden i forbindelse med den nuværende covid-19 krise.

Læs mere

Standardiseringsaktiviteter og coronavirus

Hvordan påvirker coronavirus danske og udenlandske standardiseringsaktiviteter?

Læs mere

Dansk Standard

Standarder skaber værdi

Mange af Danmarks store og succesfulde virksomheder anvender i dag standarder. Læs her, hvordan standarder skaber værdi for tre af Danmarks succesrige virksomheder, Vestas, Grundfos og Velux.

Standarder skaber værdi Deltag i et udvalg

Dansk Standard

Grøn omstilling

Standarder giver virksomheder konkrete og målbare redskaber til at arbejde med bæredygtighed og kan være med til at indfri et stort forretningspotentiale i den grønne omstilling. 

Arbejdet med at sætte fremtidens standarder indenfor grøn omstilling er i fuld gang, og de første allerede har set dagens lys.

Læs mere om grøn omstilling

Vi fremmer viden og brugen af standarder i dansk erhvervsliv

Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation, der tilbyder kunder at få indflydelse på udviklingen af europæiske og internationale standarder gennem et udvalg hos os. Vi rådgiver og underviser også med udgangspunkt i standarder og best practices. Vi er en erhvervsdrivende fond. Det betyder, at vores overskud investeres i udvikling af nye aktiviteter.

Hvem er dansk standard

Vores fagområder

Standarder og FN's verdensmål

Der findes en lang række standarder som er stærke redskaber til at sikre en bæredygtig fremtid. De bidrager aktivt til en lang række af FN’s 17 verdensmål, som er en international fælles arbejdsplan for at udrydde fattigdom, bekæmpe ulighed og stoppe klimaforandringerne.

Læs mere

Seneste nyheder og artikler

Se alle

01. april 2020

Nye specifikationer fra Dansk Standard skal gøre kunstig intelligens tryg og sikker

Dansk Standard har netop udgivet to danske specifikationer om kunstig intelligens, der kan bestilles gratis på Dansk Standards webshop.

31. marts 2020

Kunstig intelligens må ikke gå ud over maskinsikkerheden

En teknisk rapport, som forventes udgivet i 2020, får formentlig betydning for den kommende nye maskinforordning. Rapporten bliver relevant for alle tiltag med kunstig intelligens i forbindelse med maskinsikkerhed og risikovurdering og -nedsættels...

31. marts 2020

Høring om forslag til ledelsesstandard for jernbanesikkerhed for entreprenører

Dansk Standard igangsatte sidste sommer udviklingen af en ledelsesstandard for jernbanesikkerhed for entreprenører på vegne af Banedanmark.

31. marts 2020

Forskningsbaserede standarder skal kickstarte cirkulær økonomi i byggeriet

Dansk Standard og DTU Byg indleder samarbejde, der skal være med til at sætte skub i den cirkulære omstilling i byggeriet.

I Fokus
Grøn omstilling

Standarder giver virksomheder konkrete og målbare redskaber til at arbejde med bæredygtighed og kan være med til at indfri et stort forretningspotentiale i den grønne omstilling. 

Kom på kursus hos Dansk Standard

Se flere kurser

14-15 april 2020

Informationssikkerhed - ISO/IEC 27001 Diplomkursus - 2 dage

Over to dage præsenteres du for kravene i ISO 27001 for informationssikkerhed. Kurset afsluttes med et eksamensbevis på de erhvervede kompetencer.

20 april 2020

Sådan anvender du miljøledelse til at arbejde med FN’s verdensmål

Kurset viser jer, hvordan I kan bruge et miljøledelsessystem til at arbejde struktureret med FN's bæredygtighedsmål og til at identificere hvilke mål, der er relevante for din virksomhed samt, hvordan I arbejder med risikostyring og løbende forbedringer.

23. april 2020

Kom godt i gang med projektering efter den nye installationsbekendtgørelse

De nye regler for elinstallationer har medført væsentlige ændringer for projekteringen i forhold til Stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 6.

Populære emner

Har du spørgsmål?
Fik du ikke svar på det du søgte efter, så kan du sandsynligvis finde det i vores Hjælp & Support. Det er der vi gemmer de bedste svar på de oftest stillede spørgsmål.

CE-mærkning

CE-mærkning

Hvad er CE-mærkning?

Har du brug for hjælp til at komme i gang med CE-mærkning? Eller har du et CE-mærket produkt og har spørgsmål til mærkets krav? Så kan Dansk Standard hjælpe.

ISO 9001 - Kvalitetsledelse

ISO 9001

ISO 9001 - Kvalitetsledelse

ISO 9001 for kvalitetsledelse er et stærkt ledelsesværktøj til forretningsudvikling og optimering. ISO 9001 bruges af over en million virksomheder og organisationer i mere end 170 lande.

ISO 27001 - Informationssikkerhed

ISO 27001

ISO 27001 - Informationssikkerhed

ISO 27001 er en international ledelsesstandard for informationssikkerhed. Standarden er et styringsværktøj, der hjælper virksomheder til at beskytte værdifulde informationer - herunder persondata - på en sikker og troværdig måde.

Overvågning af standarder

Overvågning af standarder

Følg dine standarder

Følg udviklingen af netop de standarder, du kender og arbejder med og få løbende besked når standarderne opdateres, erstattes eller ophæves. Du kan både få en notifikation ved ændringer eller automatisk få tilsendt nye standarder og rettelser, når de træder i kraft.

Onlineadgang til de grundlæggende maskinsikkerhedsstandarder

Maskinsikkerhedsstandarder

Onlineadgang til de grundlæggende maskinsikkerhedsstandarder

I en onlinepakke har vi samlet de mest basale maskinsikkerhedsstandarder, bl.a. den gældende og tilbagetrukne version af DS/EN 60204-1, og dermed gjort vejen lettere til risikovurdering og CE-mærkning af din maskine.

Vær forberedt på den nye installationsbekendtgørelse

Elinstallation

Vær forberedt på den nye installationsbekendtgørelse

Den nye elsikkerhedslov og de underliggende bekendtgørelser har medført, at man skal bruge de europæiske standarder. For at gøre det nemt for dig, kan du nu få elektronisk adgang til de mere end 40 europæiske standarder i DS/HD 60364-serien.