Gennem standarder kan vi sammen skabe en bedre fremtid

Læs mere

85% mener, at standarder skaber tillid og tryghed hos kunderne

I hverdagen tænker vi sjældent over, at der er standarder overalt - selvom mange af dem har stor betydning for os. Standarder er til gavn for erhvervslivet, forbrugerne og samfundet.

Deltag i et udvalg

Hvad kan standarder og standardisering gøre for din virksomhed?

Standarder er et fælles sprog, som tales over hele verden og gør, at vi kan forstå tingene ens. Det betyder, at vi kan være sikre på, at det, vi samarbejder om eller køber af hinanden, svarer til forventningerne – uanset om det foregår mellem virksomheder, myndigheder eller forbrugere.

Det er f.eks. rart at have klare linjer, når man arbejder på tværs af grænser. Standarder bliver nemlig brugt i hele verden, så en kunde i fx Bahrain eller Brasilien kan ved hjælp af standarder nemt få overblik over et produkts kvalitet og egenskaber. På samme måde kan en dansk virksomhed trygt købe produkter produceret i udlandet.

Foto: Adam Birkett
Foto: Adam Birkett
Foto: Ryoji Iwata
Foto: Ryoji Iwata

Hvad er en standard?

Standarder er fælles retningslinjer for alt fra kvalitet og sikkerhed til produktspecifikationer og gode arbejdsgange, som giver adgang til nye markeder, bedre konkurrencekraft, højere produktivitet og internationalisering for at nævne et par eksempler.

 

Sæt standarden – deltag i et udvalg

Netværksgrupper der sætter standarden for fremtiden.

Det giver både konkurrenceevne, kompetenceudvikling og indflydelse på fremtidens markedskrav at deltage i Dansk Standards udvalg. Det giver et helt unikt indblik i, hvad der rør sig i din industri og et stærkt netværk af bl.a. ledere og produktansvarlige. Udvalget giver hele industrier mulighed for at mødes og diskutere fremtidens standarder og sammen finde den direkte vej til større international indflydelse.

Populære områder

CE-mærkning

Hvad er CE-mærkning?

CE-mærkning

Har du brug for hjælp til at komme i gang med CE-mærkning? Eller har du et CE-mærket produkt og har spørgsmål til mærkets krav? Så kan Dansk Standard hjælpe.

Ledelsesstandarder

Ledelsessystemer

Ledelsesstandarder

De fleste virksomheder har i dag i større eller mindre grad systematiseret deres ledelse og styring af virksomheden. Mange af dem har taget udgangspunkt i et ledelsessystem.

Servicestandarder

Service

Servicestandarder

Her finder du et overblik over eksisterende servicestandarder, som kan hjælpe dig med at kortlægge dine serviceydelser, specificere dine krav og indgå serviceaftaler.

Cyber- og informationssikkerhedsstandarder

Cybersikkerhed

Cyber- og informationssikkerhedsstandarder

Vi har samlet et overblik over de mest anvendte standarder inden for privatlivsbeskyttelse og cyber- og informationssikkerhed. 

Få hjælp til maskinstandarder og sikkerhed

Maskinstandarder

Få hjælp til maskinstandarder og sikkerhed

Få svar på de mest stillede spørgsmål om maskindirektivet, maskinstandarder og sikkerhed.

Uddannelse og forskning

Standarder i det akademiske arbejde

Uddannelse og forskning

Dansk Standard arbejder målrettet på at sikre, at danske videninstitutioner og studerende får øget kendskab til standarder og standardisering. Dansk Standard deltager desuden i en række forskningsprojekter og indgår gerne i forskningssamarbejder.

FAQ – spørgsmål til standarder

Tekniske problemstillinger.

FAQ – spørgsmål til standarder

Dansk Standard modtager jævnligt spørgsmål, som relaterer sig til forståelsesmæssige udfordringer eller tekniske problemstillinger.

Ny med standarder?

Kom godt i gang med standarder

Ny med standarder?

Er du ny i standardiseringsverdenen eller har du brug for at vide mere om standarder, så kan du blive klogere på emnet her.

Ny med standarder?

Kom godt i gang med standarder

Mange af os er vant til, at de fleste ting i vores hverdag passer sammen. Fx at den elektriske pære passer i lampens gevind. Vi kan slet ikke forestille os et samfund, hvor man ikke kan regne med, at produkter og processer fungerer og spiller sammen. 

Læs mere