Er du ny med standarder?

Mange af os er vant til, at de fleste ting i vores hverdag passer sammen. Fx at den elektriske pære passer i lampens gevind. Vi kan slet ikke forestille os et samfund, hvor man ikke kan regne med, at produkter og processer fungerer og spiller sammen. 

Det er nemlig standarder, der får sat tingene i system. Uden standarder ville der måske findes 117 måder at skrue en elektrisk pære i. Gevindet på el-pærer er standardiseret, og det gør det nemt både at producere og købe pærer. Den passer i lampen, hvis du vel at mærke har købt den rigtige størrelse.

Det er også standarder, der gør produkterne mere sikre – lige fra legetøj til atomkraftværker. Og standarderne gør det muligt at teste både fødevarer og miljøet, så man har en ensartet og sammenlignelig måde at foretage test på inden for fødevarer eller for miljøet. Standarder behøver ikke at gælde specifikke produkter, men kan også være ledelsesstandarder, der kan hjælpe virksomheder til at implementere et godt arbejdsmiljø eller samfundsmæssig ansvarlighed.

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 - 16.00. Fredag 8.30 - 15.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140

Sådan bliver du klogere på standarder

Hvad er en standard?

Hvad er en standard?

Selvom der findes over 36.000 forskellige standarder, er det ikke alle, som er klar over, hvad en standard er, og hvor store fordele der kan være ved at bruge dem.

CE-mærkning og harmoniserede standarder

CE-mærkning og harmoniserede standarder

Har du brug for hjælp til at komme i gang med CE-mærkning? Eller har du et CE-mærket produkt og har spørgsmål til mærkets krav? Så kan Dansk Standard hjælpe.

Standardiseringskurser / DS-universet

Standardiseringskurser / DS-universet

Deltag gratis på vores kurser om standarder, hvor du får indblik i standardisering på nationalt og internationalt plan, samt hvorfor både myndigheder og virksomheder er engagerede i arbejdet.

Har du spørgsmål?

Har du spørgsmål?

Har du brug for hjælp til at finde den standard, du skal bruge, eller spørgsmål til brugen af standarder, sidder vi klar til at hjælpe dig.