Kernefortælling

Standarder binder verden sammen.

Dansk Standard arbejder for alle i Danmark. Også for dem, der ikke kender os. Vi arbejder for den verdensomspændende virksomhed og den lille iværksætter. For patienten på sygehuset og barnet på legepladsen. Vores vision er at skabe vækst i erhvervslivet og kvalitet i samfundet. Vi er en erhvervsdrivende fond. Det betyder, at vores overskud bliver investeret i nye samfundsnyttige aktiviteter - som at fortælle andre om værdien af standarder, så endnu flere får glæde af dem. For i hverdagen tænker vi sjældent over, at der er standarder overalt. De er blevet en så naturlig del af vores hverdag, at vi ofte ikke skænker dem en tanke - selvom mange af dem har stor betydning for os. Tænk bare, hvis el-pæren ikke passede til lampen, hvis skruen ikke passede til møtrikken, hvis USB-stikket kun passede ind i nogle PC’er, - eller hvis ingen var enige om fundamentale ledelses- og kvalitetsprincipper. Det ville ikke være særligt effektivt.

Standarder bliver brugt i det store og i det små, i helheden og detaljen, lokalt og globalt. Der er standarder for alt lige fra gyngestativet på legepladsen til vingen på vindmøllen. Det sikrer kvalitet og sikkerhed for os alle. Så gyngen holder og vindmøllen drejer rundt. Standarder er et fælles sprog, der tales over hele verden. De forbinder produkter med brugere og virksomheder med markeder. Standarder gør det nemmere for virksomheder at producere, nytænke, samarbejde og handle med hinanden – også over grænser, fordi der er enighed om grundlæggende retningslinjer, metoder og konstruktioner. Og tillid til disse. Derfor står standardisering også højt på den politiske dagsorden. Fordi de skaber markedsadgang, konkurrencekraft og vækst.  

Vores kerneprodukt er standarder. Men vi laver ikke standarderne selv – det gør brugerne. I vores verden kan du møde vindmølleeksperter, legepladsinspektører, hospitalsansatte, fyrværkeriproducenter, tatovører og mange, mange andre. Du kan støde ind i alt fra målrettede producenter, magiske sælgere, kreative opfindere og nyskabende iværksættere til seriøse virksomhedsejere og topchefer. Ja alle, der har interesse, holdning og viden. Det er os, der sikrer, at de kan sidde med ved forhandlingsbordet internationalt, og at danske interesser bliver hørt. Vi sørger for fælles forståelse og for, at vigtige aftaler om vindmøllens vingefang, rutschebanens hældning, hospitalssengens størrelse og fyrværkeriets opbevaring bliver indgået, når disse mangfoldige eksperter og praktikere mødes hos os eller ude i den store verden. For standarder bliver lavet af os alle til gavn for os alle. På den måde får standarder verden til at fungere lidt bedre.

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Presseansvarlig | Media Relations Manager
Marketing og kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39966279