Risikoledelse - ISO 31000

Virksomheder af enhver type og størrelse kan opleve eksterne og interne risici, som kan påvirke deres mål. DS/ISO 31000, standarden for Risikoledelse, hjælper virksomheder trin for trin med at lægge deres strategier, målsætninger og beslutninger indenfor en fastlagt risikovillighed.

Køb standarden i vores webshop

ISO 31000

ISO 31000 standarden forudsætter, at det ikke handler om at undgå risici, men om at træffe bevidste beslutninger og løbende sikre, at de tilstedeværende usikkerheder ikke påvirker virksomhedens mål i en uønsket retning.

Kontakt

Kasper Hillgaard Mühlbach
Kasper Hillgaard Mühlbach Chefkonsulent | Chief Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: kahm@ds.dk
T: 39 96 62 41

Hvad er ISO 31000?

DS/ISO 31000 er en international ledelsesstandard for risikohåndtering, der definerer en række principper og krav, som er nødvendige for at sikre, at en virksomheds risikohåndtering er effektiv. Standarden giver vejledning til valg og anvendelse af teknikker, der kan bruges til at vurdere risici i forskellige dele af virksomheden. Teknikkerne kan bl.a. bruges som vejledning, når der skal træffes beslutninger, som er forbundet med usikkerhed. Man definerer de potentielle risici som en del af en proces for risikohåndtering. 

DS/ISO 31000 for risikoledelse er et brugbart redskab for virksomheder, der vil forholde sig til de risici og muligheder, der kan påvirke alt fra den daglige drift til virksomhedens overordnede mål. Risikoledelse er en del af den overordnede virksomhedsledelse og er afgørende for, hvordan virksomheden ledes på alle niveauer.

 

Hvorfor arbejde med DS/ISO 31000?

DS/ISO 31000 er for dig, der skaber eller beskytter virksomhedens værdier ved at håndtere risici, træffe beslutninger, definere og fastsætte de strategiske mål for at forbedre virksomhedens præstationer. Standarden kan bl.a. anvendes i forbindelse med den nye persondataforordning.

5 fordele ved at arbejde med DS/ISO 31000

  1. Med DS/ISO 31000 effektiviseres din virksomheds risikostyring.
  2. Standarden sikrer din virksomhed en struktureret tilgang til beskyttelse af nøgleaktiviteterne. 
  3. ISO 31000 vejleder din virksomhed i forhold til risikohåndtering og kan anvendes af enhver virksomhed uanset størrelse og type.
  4. Standarden danner en fælles tilgang til håndteringen af enhver slags risikotype og er hverken begrænset til en vis industri eller sektor.
  5. ISO 31000 for risikoledelse kan anvendes i enhver aktivitet i virksomheden, bl.a. ved beslutninger på alle organisatoriske niveauer.

Køb af ISO 31000

I Dansk Standards webshop kan du købe standarden DS/ISO 31000:2018.

Kom godt igang

Hvad kan Dansk Standard hjælpe dig med?

Rådgivning

Hvad kan Dansk Standard hjælpe dig med?

Vi rådgiver dig og din virksomhed om relevant og effektiv implementering og vedligeholdelse af et ledelsessystem. Vi kender standarderne og sammensætter de elementer, som giver mening for netop jeres virksomhed. Vi kan hjælpe jer med udvalgte dele af processen eller helt frem til en certificering.

Har du andre spørgsmål?

Hjælp og support

Har du andre spørgsmål?

Fik du ikke svar på det, du søgte efter, så kan du sandsynligvis finde det i vores Hjælp og support. Det er der, vi samler de bedste svar på de oftest stillede spørgsmål.