Nyhedsarkiv 2013

Der blev fundet 60 nyheder der matcher dine kriterier:

 • Se mere

  Det rigtige vinglas

  Standarden ISO 3591:1977 Sensory analysis – Apparatus – Wine-tasting glass sikrer, at vinens bouquet fremhæves, og at vinens fyldighed frigives på bedste vis.

 • Se mere

  Danske virksomheder vil have styr på energiforbruget

  Danske virksomheder ligger i top 3, når det gælder certificering inden for energiledelse. Det viser en undersøgelse fra den Internationale Standardiseringsorganisation (ISO).

 • Se mere

  Få mere værdi af dit kvalitetsarbejde

  Kvalitetsledelse bliver i stadig stigende grad brugt af danske virksomheder som redskab til at styre deres processer og øge produktiviteten. Det kan dog på sigt være svært at fastholde fokus og energi i kvalitetsarbejdet. Det viser de første resultat...

 • Se mere

  Udfordrende baner til parkour kan stadig være sikre

  Parkour er i kraftig vækst som bevægelsesform, og derfor dukker der mere og mere udstyr og flere og flere anlæg op, som retter sig mod disciplinen.

 • Se mere

  Vindmølleproducenter sætter agendaen for standarder

  Standardisering bliver et stadigt vigtigere strategisk redskab til at sikre danske erhvervsinteresser. Dette ses bl.a. i vindmølleindustrien, hvor branchen er gået sammen for at sikre mest mulig dansk indflydelse på morgendagens standarder.

 • Se mere

  Fødevareaktører investerer i fremtidig vækst

  Danmark har siden 2005 sat den internationale dagsorden for fødevaresikkerhed og -kvalitet til gavn for dansk konkurrencekraft, eksport og markedsadgang.

 • Se mere

  Vær med til at styrke CSR-indsatsen

  Deltag i kort spørgeskemaundersøgelse om ISO 26000, vejledende standard for samfundsmæssigt ansvar.

 • Se mere

  Standard om belysning i arbejdsrum er nu i høring

  Forslaget til revisionen af den danske standard DS 700:2005, 6. udgave: Kunstig belysning i arbejdslokaler, er nu til høring.

 • Se mere

  Sådan vælger du det rigtige overtøj til børnene

  Skal du også ud og købe nyt vintertøj til børnene i efterårsferien. Fortvivl ikke - nu er det nemlig blevet nemmere at vælge flyverdragter og regntøj til børnene. En ny standard hjælper med at give en samlet vurdering af, hvor åndbart, isolerende og ...

 • Se mere

  Dansk Standard sælger certificeringsforretning

  Dansk Standard overdrager hovedparten af sine aktiviteter i DS Certificering til Det Norske Veritas, DNV. Salget skal være med til at styrke Dansk Standards øvrige forretning og samtidigt sikre, at DS Certificering har bedre muligheder for at imødegå...

 • Se mere

  Standarder hjælper nyudviklet velfærdsteknologi på vej

  Teknologi, der ikke tidligere har været anvendt i sundhedsmæssige sammenhænge, bliver i stigende grad tænkt ind, når universiteter, virksomheder og sundhedssektor skaber ny velfærdsteknologi.

 • Se mere

  Ingen produktudvikling uden standarder

  Når universiteter, virksomheder og sundhedssektoren skaber ny velfærdsteknologi, støder mange af de teknologiske nyskabelser på store udfordringer, fordi standarder ikke er tænkt ind fra starten. Dette kan blandt andre lektor Anders Sørensen fra Robo...

 • Se mere

  Internationale standarder hjælper robotter med at klare husholdningen

  Siden de første robotstøvsugere kom på markedet i 2001, er det gået stærkt, og der findes i dag flere forskellige robotter, der hjælper med de daglige gøremål både ude og inde.

 • Se mere

  Nye standarder for informationssikkerhed

  Informationssikkerhed har aldrig været vigtigere end i dagens højdigitaliserede og højeffektiviserede samfund, hvor leveringsevne og tillid har en voksende betydning samtidigt med, at truslerne bliver stadigt mere avancerede og omskiftelige. Nu er de...

 • Se mere

  Udnævnelse: Danmark får en vigtig plads i international bestyrelse

  Jesper Jerlang, standardiseringsdirektør i Dansk Standard, er netop blevet valgt ind i den internationale standardiseringsorganisation ISO’s bestyrelse.

 • Se mere

  Ny standard skal sætte en stopper for upålidelige analyseresultater

  Giftige stoffer i fødevarer, for store mængder kemikalier i spildevandet, tungmetaller i miljøet, sporelementer i bjergarter og mineraliseringer - dette er blot nogle af de problemer, en helt ny standard har fokus på. Standarden er udviklet af danske...

 • Se mere

  Invitation: Første udvalgsmøde om udvikling af standarder for arbejdsmiljøledelsessystemer

  Nu starter udviklingen af en standard vedrørende krav til arbejdsmiljøledelsessystemer med titlen Occupational health and safety management systems – Requirements – og du kan være med.

 • Se mere

  Dansk Standard hilser aftale, der skal føre regeringens vækstplaner ud i livet, velkommen

  For at fremme brug af internationale standarder og styrke dansk vækst afsætter regeringen 2 mio. kr. øremærket til medfinansiering af dansk varetagelse af internationale sekretariater på sundheds- og velfærdsområdet.

 • Se mere

  Historisk aftale mellem Rusland og Europa skal lette samhandel

  De europæiske og russiske standardiseringsorganisationer CEN, CENELEC og Russtandart har netop underskrevet en aftale, der skal lette samarbejde og handel mellem Rusland og Europa via øget harmonisering af standarder. Og det vil styrke danske virksom...

 • Se mere

  CSR er også for de små

  Nu er der hjælp at hente for mindre virksomheder, der gerne vil arbejde strategisk med CSR, men har brug for hjælp til at fokusere og strukturere deres indsats. Dansk Standard lancerer en helt ny guide til implementering af CSR for små og mellemstore...

 • Se mere

  Bliv en af de udvalgte i CSR-projekt

  Lige nu har 5 SMV´er mulighed for at tilmelde sig et større CSR-projekt under ledelse af Erhvervsstyrelsen og Dansk Standard. Formålet med projektet er at styrke små og mellemstore virksomheders strategiske arbejde med CSR ved at bruge den internati...

 • Se mere

  Det første udkast af ISO 9001 ude nu

  Den populære standard for kvalitetsledelse ISO 9001 er under revision i medlemslandene i ISO, den internationale standardiseringsorganisation. Du kan allerede nu købe det første udkast. I løbet af 2014 kan du desuden deltage i den offentlige høring a...

 • Se mere

  Standarden er altafgørende

  Uden standard – intet marked. Derfor gik Green Instruments ind i standardiseringsarbejdet for at få indflydelse og adgang til et marked på 600 mio. kr. om året.

 • Se mere

  Sidste udkald for fødevaresekretariat på danske hænder

  Danmark har siden 2005 sat dagsordenen for fødevaresikkerhed og de internationale standarder ISO 22000. Nu er sekretariatet truet af manglende finansiering. Hør mere på et møde den 20. september hos DLG på Fyn.

 • Se mere

  Projektfonden nu åben for ansøgninger

  Har du gode ideer til projekter, der viser værdien af standarder og standardisering for dansk erhvervsliv og samfund? Så kan du søge Dansk Standards Projektfond om finansiering senest den 15. november 2013. Senest har projektfonden i samarbejde med E...

 • Se mere

  CSR AWARDS handler også om standarder

  Hvad sker der på bæredygtighedsområdet? Hvor er vi på vej hen? Hvad er de overordnede tendenser? Hvilken rolle spiller standarder? Og hvordan kan de understøtte udviklingen? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på, hvis man kigger forbi Dans...

 • Se mere

  Sådan skaber standardisering værdi

  Analyse fra Erhvervsstyrelsen dokumenterer, at virksomheder, der arbejder med standardisering, høster forretningsmæssige fordele. Det sker bl.a. gennem effektiv produktudvikling og adgang til nye markeder.

 • Se mere

  Mød os på HI-messen

  Når nordens største industrimesse, HI-messen, løber af stablen 3.-6. september i Herning, er Dansk Standard med. Og du har mulighed for at møde os og få en snak om alt lige fra maskinsik-kerhed til ledelsessystemer.

 • Se mere

  Byggerinyheder i din post

  I den nyeste udgave af Nyt om byggeri kan du læse om nationale annekser til DS 1990 for last og blive inviteret med i et nyt udvalgsarbejde om glaskonstruktioner. Tilmeld dig, hvis du ikke allerede får nyhedsbrevet.

 • Se mere

  Invitation: Gratis informationsmøde om krav til biopejse

  Biopejse er blevet en populær del af boligindretningen, og nu skal europæiske sikkerhedskrav sikre forbrugerne bedre mod utilsigtede hændelser.

 • Se mere

  Danmark sætter internationale standarder for bæredygtighed

  Nye internationale standarder gør det muligt at definere og måle bæredygtighed. Danmark er en af drivkræfterne i arbejdet, der er et vigtigt skridt på vejen mod omstillingen til et mere bæredygtigt samfund.

 • Se mere

  Skal vi have et indre marked for service?

  Flere og flere virksomheder går fra kun at sælge produkter til også at sælge serviceydelser og serviceaftaler - og servicebranchen anses af mange som en oplagt mulighed for at skabe dansk vækst og eksport. Men hvordan? Det er det tilbagevendende spør...

 • Se mere

  Styr informationssikkerheden

  I takt med, at verden bliver mere og mere digitaliseret, øges vigtigheden af informationssikkerhed, der samtidigt bliver tænkt i en langt bredere kontekst i dag end for blot fem år siden og strækker sig helt ud til organisationens interessenter.

 • Se mere

  Nye krav til design og projektering af svømmebade

  Standarden for svømmebadsanlæg er netop blevet revideret og udkommer nu i ny udgave – med fokus på fortsat at sikre den bedst mulige vandkvalitet.

 • Se mere

  Medfinansiering af projekter

  Nu kan der søges om medfinansiering til nordiske projekter, der fokuserer på samspillet mellem standardisering og innovation.

 • Se mere

  Informationssikkerhed i praksis

  Siden 2011 har it-sikkerhedsvirksomheden Dubex, der bl.a. rådgiver virksomheder om informationssikkerhed, været certificeret efter ISO 27001. Og det er der tre gode grunde til:

 • Se mere

  Dansk Standard enig i Produktivitets-kommissionens anbefalinger til øget vækst gennem standarder

  Flere internationale standarder vil øge produktiviteten i Danmark. Sådan lyder det fra Produktivitetskommissionen i analyserapporten ”Konkurrence, internationalisering og regulering”, der netop er blevet offentliggjort. Og den konklusion kan Dansk St...

 • Se mere

  Danmark får et nationalt kvalitetsindeks

  Dansk Standard iværksætter i dag et nyt initiativ, der skal medvirke til at øge kvalitet og produktivitet i danske virksomheder.

 • Se mere

  Forsyningsselskaber får overblikket

  Et nyt samarbejde mellem Dansk Standard, Orbicon og Pluss Leadership hjælper forsyningsselskaber med at løse fremtidens krav om at forsyne borgerne med rent drikkevand og sikre dem mod ekstreme nedbørsmængder.

 • Se mere

  Hvad er meningen..... med risikovurdering af maskiner?

  Det er ikke altid let at finde ud af, hvor man skal ende eller begynde, når det gælder risikovurdering af maskiner. Derfor har Dansk Standard udgivet bogen ”Systematisk risikovurdering og fastsættelse af krav til det sikkerhedsrelaterede styresystem...

 • Se mere

  Danske virksomheder vil selv sætte vindmøllestandarden

  Den danske vindmøllebranche er gået sammen for at sikre mest mulig dansk indflydelse på morgendagens standarder. Og efter hård kamp fra bl.a. Japan og Sydafrika er det nu lykkedes Dansk Standard at få det internationale sekretariat for vindmøller i ...

 • Se mere

  Jeg vil også lege med!

  Legepladser – hvordan sikrer man tilgængelighed og adgang for alle?

 • Se mere

  Dansk Standard får svane på menuen

  Når det gælder ny nordisk mad er Danmark i førersædet, men på miljøsiden halter danske restauranter gevaldigt efter vores svenske naboer, der har adskillige svanemærkede restauranter. I Danmark har der indtil i dag ikke været en eneste.

 • Se mere

  Standardisering og innovation

  Et nyt EU-projekt skal undersøge fordelene ved at koble standardisering og innovation.

 • Se mere

  Skab værdi og øg konkurrencekraften med energiledelse

  Der er klare gevinster at høste for danske virksomheder, der har fokus på at styre deres energiforbrug. For effektiv energiledelse kan mærkes både på bundlinjen og konkurrencekraften.

 • Se mere

  Strategisk energiledelse styrker Øresundsbro Konsortiet

  ”Udbyttet kan læses direkte på bundlinjen” – så kontant er meldingen fra Øresundsbro Konsortiet, der arbejder målrettet med energiledelsesstandarden DS/ISO 50001.

 • Se mere

  Danske metoder i Sverige

  Dansk Standard samarbejder med de svenske myndigheder om markedsovervågning af CE-mærkede byggevarer, når de nye regler træder i kraft den 1. juli 2013 i EU.

 • Se mere

  Skrappere krav til CE-mærkning

  Den 1. juli 2013 indføres der nye regler, som skærper kravene til CE-mærkning af byggevarer og lægger større vægt på bæredygtighed i byggeriet.

 • Se mere

  Milliarder at hente, hvis store danske virksomheder styrer deres energiforbrug bedre

  Flertallet af de store danske virksomheder udnytter langt fra det potentiale, de har for at nedbringe deres energiforbrug og på den måde styrke deres konkurrenceevne.

 • Se mere

  Standard for ventilation fremmer indeklimaet

  Nu kan du bestille standard for ventilation.

 • Se mere

  Dansk Standard hilser ny standardiseringspolitisk strategi velkommen

  Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) har nu taget initiativ til en ny standardiseringspolitisk strategi. I forbindelse med offentliggørelsen af en ny rapport fra konsulentvirksomheden DAMVAD om effekterne af standardisering for danske v...

 • Se mere

  Motorola: ETSI har brudt monopoler på telekommunikations-området

  Motorolas produkter til det danske beredskab er blevet bedre og billigere som følge af ETSI-arbejdet.

 • Se mere

  ETSI-standardisering er også for SMV'er

  Øget konkurrencekraft, synlighed, ny viden, netværk, alliancemuligheder, adgang til nye markeder og hurtigere markedsintroduktion af nyskabelser.

 • Se mere

  Dansk Standard kobler virksomheder til ETSI

  Mulighed for indflydelse og videndeling på telekommunikationsområdet i forbindelse med, at Dansk Standard har overtaget ansvaret for ETSI.

 • Se mere

  Ny solcellevejledning vil øge kvalitet og gennemsigtighed til gavn for installatører og forbrugere

  Nu er der godt nyt til de danske husejere, der overvejer at montere solceller på taget. Fremover vil montører og installatører med en ny solcellevejledning i hånden kunne løfte deres rådgivning, øge kvaliteten og gøre det nemmere for forbrugere at or...

 • Se mere

  Direktivovervågning – få den nyeste viden nemt og ligetil

  Mange virksomheder er underlagt direktiver – for eksempel fordi de skal leve op til krav om CE-mærkning. Men det kan være svært at holde sig opdateret om de mange løbende ændringer og nye krav.

 • Se mere

  Mødested for eksperter og praktikere

  ATEX Forum samler alle med interesse for ATEX-området. Opdatering af viden og netværk er nøgleord for deltagerne.

 • Se mere

  ”Vi blev positivt overrasket”

  Et virksomhedstilpasset kursus i statisk elektricitet har været en succes for den internationale virksomhed Einar Willumsen. Både praktik og indhold gjorde det til en god oplevelse.

 • Se mere

  Energibesparelser med standard for varme- og køleanlæg

  Den reviderede standard for varme- og køleanlæg er netop udkommet.

 • Se mere

  Ny 2020 strategi for europæisk standardisering i høring

  De europæiske standardiseringsorganisationer CEN, CENELEC og ETSI er på vej med en ny europæisk standardiseringsstrategi frem mod 2020.