”Vi blev positivt overrasket”

09. januar 2013

”Vi blev positivt overrasket”

Et virksomhedstilpasset kursus i statisk elektricitet har været en succes for den internationale virksomhed Einar Willumsen. Både praktik og indhold gjorde det til en god oplevelse.

Flavourproducenten Einar Willumsen valgte et virksomhedstilpasset kursus fra Dansk Standard, da virksomheden, der udvikler smagsstoffer til levnedsmiddelbranchen, skulle uddanne sine medarbejdere i ATEX.

- Vi vurderede, at det ville være mere attraktivt for folk, hvis vi holdt kurset hjemme og dermed også havde mulighed for at målrette det vil vores behov.  Det endte ud i et kursus om statisk elektricitet, der er yderst relevant, når man som os beskæftiger sig med bl.a. ethanol, fortæller Søren Scharff Pedersen, der er fabrikschef hos Einar Willumsen.

Ifølge Søren Scharff Pedesen var der flere fordele ved at vælge et virksomhedstilpasset kursus:

- Det betød, at vi sparede en del tid, fordi vi ikke skulle rejse frem og tilbage. Og vores folk var også mere klar til at tage kurset, fordi de ikke skulle ud i byen og køre efter det, siger Søren Scharff Pedersen.

Positivt overrasket

Det er første gang, at Einar Willumsen holder kurset hjemme i virksomheden, og ifølge Søren Scharff Pedersen bliver det ikke den sidste:

- Vi havde ikke rigtigt nogen forventning til udbyttet, da det er første gang, at vi holder et kursus på denne måde. Men vi blev meget positivt overrasket. Folk fik virkeligt meget ud af det – jeg kan mærke, at de tænker over det nu i deres arbejde, fortæller han og fortsætter:

- Tidligere har det været meget teori og tørt, men her var der rigtigt meget praksis, hvor underviseren viste en masse ting. Det var rigtigt godt, fordi målgruppen var produktionsfolk, siger Søren Scharff Pedersen.