Motorola: ETSI har brudt monopoler på telekommunikations-området

07. februar 2013

Motorola: ETSI har brudt monopoler på telekommunikations-området

Motorolas produkter til det danske beredskab er blevet bedre og billigere som følge af ETSI-arbejdet.

Motorola servicerer det danske beredskab på telekommunikationsområdet og er en af de virksomheder, der har deltaget i ETSI-arbejdet siden dets begyndelse i 1988. Senior Director i Motorola Steffen Ring var med til at lave TETRA-standarden i slutningen af 1980’erne og mener, at ETSI har haft en stor betydning for Motorolas produktudvikling:

- ETSI-arbejdet har betydet, at vi fik mulighed for at tilbyde tekniske løsninger, der bygger på internationale standarder. Selv om standarderne er frivillige, er det noget, der er lavet med stor sum af industriens partnere. På den måde har ETSI i høj grad medvirket til at bryde monopoler på det tekniske område og sikre, at vi kan komme ud på nye markeder, siger Steffen Ring. 

ETSI har sænket priserne

Det fælles europæiske telekommunikationsmarked er ifølge Steffen Ring blevet markant styrket som følge af ETSI-arbejdet, også på prisniveauet kan det mærkes:  

- Tidligere havde hvert eneste land deres egne standarder på teleområdet. Det betød, at løsningerne, som vi servicerede det danske beredskab med blev meget dyre, fordi markedet var så lille – det gik jo også ud over skatteyderne, som betaler for politiets udstyr.  Det har derfor været uvurderligt for os, at vi fik åbnet op for dette kæmpe marked og nu kan lave nogle fælles løsninger på baggrund af standarderne, siger Steffen Ring.