Hvad er meningen..... med risikovurdering af maskiner?

21. maj 2013

Hvad er meningen..... med risikovurdering af maskiner?

Det er ikke altid let at finde ud af, hvor man skal ende eller begynde, når det gælder risikovurdering af maskiner. Derfor har Dansk Standard udgivet bogen ”Systematisk risikovurdering og fastsættelse af krav til det sikkerhedsrelaterede styresystem. Hvad er meningen?”. Den nye bog skal gøre det lettere at risikovurdere, og guider læseren simpelt rundt i begreber, processer og standarder på området.

Det nye maskindirektiv 2006/42/EF kræver risikovurdering af maskiner, hvilket er en proces, der skal deles op i flere elementer. Processen starter ved den første idé og afsluttes med demontering og skrotning af maskinen. Den nye bog ”Systematisk risikovurdering og fastsættelse af krav til det sikkerhedsrelaterede styresystem. Hvad er meningen?” forsøger at skille begreberne ad og behandle dem ét ad gangen. Bogen viser også hvordan man ved at bruge en kombination af standarderne DS/EN 62061, DS/EN ISO 13849-1 og DS/EN ISO 12100, kan klare opgaven med at risikovurdere sin maskine.

Bogen er relevant for alle, der har med maskiner at gøre fra vugge til grav og henvender sig til designere og konstruktører af maskiner, men er også et godt værktøj for maskinens brugere og sikkerhedsrepræsentanterne i det daglige arbejde med vedligehold af maskinerne.

Bogen er skrevet af elinstallatør Per Juul, som har skrevet flere bøger om maskinsikkerhed udgivet hos Dansk Standard og i mange år har deltaget i standardiseringsarbejdet. 

Systematisk risikovurdering og fastsættelse af krav til det sikkerhedsrelaterede styresystem. Hvad er meningen? 
Sprog: da
Pris: DKK 349,-

Bogen kan bestilles i webshoppen.

Andre bøger skrevet af Per Juul:

DS-hæfte 27, DS/EN 60204-1:2012 - Hvad er meningen?