Det første udkast af ISO 9001 ude nu

04. september 2013

Det første udkast af ISO 9001 ude nu

Den populære standard for kvalitetsledelse ISO 9001 er under revision i medlemslandene i ISO, den internationale standardiseringsorganisation. Du kan allerede nu købe det første udkast. I løbet af 2014 kan du desuden deltage i den offentlige høring af forslaget.

Den internationale standardiseringsorganisation, ISO, er gået i gang med revisionen af ISO 9001:2008, Kvalitetsledelsessystemer – Krav. Revisionen foregår i medlemslandene i ISO, bl.a. Danmark, hvor deltagerne i det nationale standardiseringsudvalg har mulighed for at få indflydelse på standarden og kommentere de forskellige udkast. Udvalgsarbejdet er åbent for alle.

Du kan nu købe det første udkast og se, hvilke ændringer der arbejdes med.

Deltag i høring

I løbet af første halvdel af 2014 forventes det, at standarden sendes i offentlig høring. Du kan læse og kommentere forslaget via vores høringssider, der er åbne for alle. 

Det forventes, at den nye udgave af ISO 9001 vil være klar ved udgangen af 2015. Dernæst er der en overgangsperiode på ca. to år, inden den nuværende udgave, dvs. ISO 9001:2008, officielt bliver forældet.

Kontakt

Gitte Engel Plambæk
Gitte Engel Plambæk Senior Marketing- and Analytical Consultant
Marketing og kommunikation
E: gep@ds.dk
T: 39 96 63 47