Svanemærket kantine i Standardernes Hus
Foto: Colourbox

06. november 2014

Svanemærket kantine i Standardernes Hus

På toppen af Standardernes Hus ligger Dansk Standards kantine, hvor måltiderne fremover kan nydes med ekstra god samvittighed, idet de bliver tilberedt under hensyntagen til miljøet. Kantinen er nemlig blevet svanemærket.

- Som den første danske virksomhed introducerede Dansk Standard en svanemærket kantine tilbage i foråret 2013. På det tidspunkt havde vi domicil i Charlottenlund og varetog selv kantinedriften. Da vi flyttede til vores nye hus, var det derfor helt naturligt et krav, at kantinedriften også her skulle leve op til de skrappe miljøkrav, som kræves for at opnå det nordiske miljømærke, Svanen. Derfor lagde ISS som leverandør sig i selen og forpligtede sig til at drive svanemærket kantinedrift i Standardernes Hus. Det har de nu fået certifikat på, at de gør, så det er vi meget tilfredse med, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard.

ISS driver godt 150 kantiner på landsplan. Det er første gang, de har fået en kantine svanemærket.

- Vi er glade for, at vi er en af de første kantineleverandører i Danmark, der opnår svanemærkning af en kantine. Samarbejdet med Dansk Standard er en klar fordel, og vi ser det som afgørende, at vi som en professionel spiller på markedet sætter dagsordenen og er innovative, siger Henrik Tornager, direktør for ISS Catering.

Positivt for miljø og bundlinje

For køkkenchefen og hendes medarbejdere handler det både om ansvarlig opførsel og kroner og ører.

- Som køkkenchef sætter jeg en ære i sammen med mit team at levere en høj kvalitet med fokus på bæredygtighed og æstetik. Med svanemærket kan vi nu dokumentere og synliggøre, at vi også tager hensyn til miljøet, både når vi køber ind, tilbereder, anretter og præsenterer vores mad. Samtidig giver det en positiv effekt på bundlinjen i forhold til reduceret ressource- og vandspild samt elforbrug, siger køkkenchef Heidi Christiansen.

For at en kantine eller restaurant kan blive svanemærket, er der en række kriterier for begrænset miljøpåvirkning og prioritering af økologi, der skal overholdes. Fx skal opvaske- og rengøringsmidler være miljøvenlige og uden miljøskadelige kemikalier, affald skal sorteres og der skal være mindst én vegetarisk ret på menuen hver dag. Kriterierne er rettet mod virksomheder, der laver og serverer mad og omfatter ud over kantiner og restauranter også caféer, storkøkkener, catering mv. Der findes i dag to svanemærkede kantiner i Danmark: kantinen i Standardernes Hus og Statsministeriets kantine.

Læs mere om Svanemærket på Miljømærkning Danmarks hjemmeside.