SMV’er: ”Nu ved jeg, hvor jeg skal starte”

03. juni 2014

SMV’er: ”Nu ved jeg, hvor jeg skal starte”

Det kan være en stor mundfuld at finde hoved og hale, når det gælder CE-mærkning og som SMV’er ikke har mange ressourcer til rådighed. DS-universets kursus om CE-mærkning for SMV’er og iværksættere hjælper mange på vej.

Kan jeg selv CE-mærke mit produkt? Og hvilke bemyndigede organer skal jeg kontakte? Der er mange spørgsmål, der skal besvares, når SMV’er og iværksættere kastes ud i CE-mærkning.

Det oplevede Vibeke Kjeldsholm, da hun qua sin nyopstartede virksomhed Kwadusa skulle CE-mærke et spil til børn.

”Da vi fandt ud af, at vores safarispil til børn skulle CE-mærkes, gik vi i gang med at sætte os ind i Legetøjsdirektivet, men det er altså ikke verdens mest overskuelige. Vi ledte derfor efter nogle, der kunne hjælpe os”, fortæller Vibeke Kjeldsholm, der primært designer og producerer børnetøj i Afrika.

”Det er en forudsætning for os, at vores varer er CE-mærkede, når vi gerne vil sælge dem i Danmark og på sigt også nå ud til et bredere publikum. Det er en stor udfordring, når man som os ikke rigtigt ved, hvad CE-mærkning går ud på”, fortæller Vibeke Kjeldsholm, der for nyligt deltog på DS-universets kursus om CE-mærkning til SMV’er og iværksættere - et kursus, der har til formål at give en grundlæggende introduktion til CE-mærkning, så flere mindre virksomheder undgår faldgruberne ved CE-mærkning og kommer igennem processen bedst muligt.

Genialt med et kort kursus

For Vibeke Kjeldsholm er det lidt af en jungle at finde rundt i de mange gode tilbud, der er til SMV’er og iværksættere, men det korte kursus om CE-mærkning hos Dansk Standard ramte plet til hendes behov:

”Hele diskussionen omkring CE-mærkning er ret kompleks, det er svært at få det gjort håndgribeligt. Kurset var en god måde at få en fornemmelse af, hvad det drejer sig om.  Det var pludseligt til at overskue. For os, der er små, er det genialt med et kort introduktionskursus”, siger Vibeke Kjeldsholm, der på kurset fik afmystificeret nogle af de problemstillinger, hun sidder med derhjemme.

”CE-mærkning er lidt som en stor tragt, som vi stille og roligt vil arbejde os ind i. Nu ved vi, hvor vi skal starte – de komplekse problemstillinger blev afmystificeret”, siger Vibeke Kjeldsholm, der især var glad for, at det var muligt at stille spørgsmål til underviserne:

”Det fungerede rigtig godt, at der var så stor mulighed for at stille spørgsmål. I kraft af at Kwadusas produktion ligger i Afrika, har vi nogle større udfordringer end mange andre. Derfor var det utroligt godt at tale med nogle, der er eksperter på området”, fortæller Vibeke Kjeldsholm.

Se også de andre kurser, som Dansk Standard udbyder.

Kontakt

Jørgen Hagelund
Jørgen Hagelund Seniorkonsulent | Senior Consultant
International & EU Politik
E: joeh@ds.dk
T: 39 96 62 52