Standarder er til at stole på

18. august 2014

Standarder er til at stole på

Maskinstandarder bliver brugt konsekvent og rutinemæssigt hos Alvibra i Tørring.

Maskindirektivet er i fokus i disse år, hvor stadig flere kunder er meget bevidste om at købe sikre maskiner. De har en klar interesse i, at de maskiner, der indgår i deres produktion, lever op til minimumskravene.

Hos Alvibra, der leverer vibrationsmaskiner til levnedsmidler, korn- og foderstoffer og kemi, er Maskindirektivets standarder en vigtig del af hverdagen på maskinfabrikken. Her bliver standarderne brugt rutinemæssigt og uden at stille spørgsmålstegn:

Analyserer hver enkelt maskine

- En del af maskinstandarderne kan ofte anvendes til de forskellige maskiner, så her oplever vi ikke de store udfordringer. Der er en grundstamme af standarder, der altid skal bruges, men derudover analyserer vi på hver enkelt maskine for at finde ud af, hvilke standarder der er relevante, og der kommer løbende nye hen ad vejen, fortæller Ole Bressendorf, der er ansvarlig hos Alvibra og fortsætter:

- Det er klart, at når vi har et skræddersyet projekt med en speciel maskine, må vi se nærmere på, hvilke standarder der kan anvendes . Men det er oftest, når der er noget anderledes. Vores kunder stiller sig tilfredse med vores CE-mærkede maskiner. Det sker kun meget sjældent, at vores kunder ønsker ekstra dokumentation.

Netværk og opdatering

Ud over at bruge standarderne inden for maskinsikkerhed, deltager Ole Bressendorf i Dansk Standards udvalg S-246 Fødevaremaskiner, hvor de danske synspunkter for udarbejdelse og opdatering af standarderne finder sted.

”Det giver først og fremmest et godt netværk, fordi man møder en masse andre i samme båd, som man kan snakke med. Men derudover betyder det også, at jeg altid er opdateret med den nyeste viden på området. Det er meget rart at have et sted, hvor man kan gå hen, når man har spørgsmål. I stedet for at læse det et tredje sted eller måske slet ikke få informationen, får jeg det fra første hånd og hurtigt. Det er af stor værdi,” siger Ole Bressendorf.

Kontakt

Søren Nielsen
Søren Nielsen Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | Digital & Bæredygtighed
E: sn@ds.dk
T: 39 96 62 29