Få hjælp fra nationalt rejsehold for offentlige grønne indkøb
Rejseholdet er et gratis og frivilligt tilbud til myndigheder og offentlige virksomheder i kommuner, regioner og staten

01. november 2015

Få hjælp fra nationalt rejsehold for offentlige grønne indkøb

Miljøstyrelsen lancerer et ”Rejsehold”, der skal hjælpe til med at gøre de offentlige indkøb endnu mere grønne.

I dag har Miljø- og Fødevareministeriet nedsat et ”Rejsehold for grønne indkøb”. Målet er at gøre det nemmere for kommuner og andre offentlige institutioner at købe grønt ind og samtidig sikre, at den offentlige efterspørgsel efter grønne leverandører og produkter bliver styrket. Derfor er hjælpen gratis, understreger Mikkel Stenbæk Hansen, funktionsleder i Miljøstyrelsen, der koordinerer rejseholdets indsats.

”Vi håber, at mange vil tage i mod tilbuddet. Jo flere der er med på den grønne indkøbsbølge, jo større er efterspørgslen efter grønne produkter og tjenesteydelser. Det gavner ikke kun miljøet og pengepungen men også danske virksomheder, der er gode til at udvikle grønne løsninger,” siger Mikkel Stenbæk Hansen.

Søg fra i dag

Det offentlige har en enorm købekraft, som kan være med til at skubbe markedet i en grønnere retning. Fra i dag og til og med 15. januar vil det være muligt at ansøge om besøg af Rejseholdet. Ud over generel rådgivning om værktøjer inden for grønne indkøb og totalomkostninger kan Rejseholdet hjælpe med grønne krav i konkrete udbud og nye arbejdsgange, politikker og metoder, der kan føre til grønnere indkøb.

Rejseholdet ledes af Dansk Standard i tæt samarbejde med Force Technology og advokatkontoret Bird & Bird. Dansk Standard glæder sig til at komme i arbejdstøjet:

”Danmarks nye udbudslov giver et nyt og bedre grundlag for at stille miljø- og energikrav i udbud. Det bliver muligt at medregne totalomkostninger, stille krav om miljømærker og indgå i innovative partnerskaber. Vi glæder os til at understøtte det offentlige i flere grønne indkøb og i at bruge de nye muligheder i udbudsloven,” siger Jens Heiede, kommerciel direktør i Dansk Standard.

Hvordan får man besøg af rejseholdet?

Her kan du ansøge om at få besøg med gratis konsulentbistand. Tilmeldingsfristen er 15. januar 2016.

Rejseholdets rådgivningsforløb kører i to runder. Første runde foregår i Jylland og på Fyn fra februar til oktober 2016. Anden runde kører fra november 2016 til juni 2017 på Sjælland og Bornholm. Der er 8 pladser i første runde og 8 pladser i anden runde – i alt 16 pladser.

Yderligere oplysninger

Funktionsleder Mikkel Stenbæk Hansen, Miljøstyrelsen, tlf. 72 54 43 43, e-mail: mshan@mst.dk

Chefkonsulent Rikke Dreyer, Dansk Standard, tlf. 72 41 48 28, e-mail: rd@ecolabel.dk