Kæmpe interesse for de nye ledelsesstandarder

05. november 2015

Kæmpe interesse for de nye ledelsesstandarder

Ledelsesstandarderne ISO 9001 og ISO 14001, der begge netop er udkommet i nye versioner, var omdrejningspunkt på Dansk Standards netværksdag. Her fik dansk erhvervsliv indblik i ændringerne i de ledelsesstandarderne og gode input til, hvordan man kan arbejde med ledelsesstandarderne.

Der var fuldt hus, da Dansk Standard i denne uge indbød til den årlige netværksdag for relevante interessenter. Folk fra forskellige dele af dansk erhvervsliv var mødt op for at blive klogere på ledelsesstandarderne ISO 9001 og ISO 14001, der netop er udkommet i en revideret udgave. 

- Det var, som det plejer, en god dag med meget interessante indlæg med aktuelle emner – ny ISO 9001 og ISO 14001. Det var dejligt at høre, hvordan brugerne bruger systemet. Jeg sidder selv og er ansvarlig for ledelsessystemerne i Danmark. Der er ikke mange at sparre med. Derfor var det rigtig fint at få mulighed for at høre, hvad andre gør, få friske input, se tingene fra en anden side og netværke med folk i samme båd som mig, siger John Holst, Siemens

Dagens vigtigste pointer fra oplægsholderne lød sådan: 

FOSS Analytics – vi har hele tiden fokus på at skabe forbedringer: Vi tror på, at mange små forbedringer er den mest effektive måde at skabe robuste og agile processer på, og Plan-Do-Check-Act-metodikken er et godt værktøj til det 

Viking – tingene bliver gjort på den rigtige måde: Det nytter ikke noget, at vi gør tingene på forskellige måder. Det skal være de samme processer – uanset om du er i Esbjerg, Rio eller Hong Kong. Det skal være samme opskrift, vores medarbejdere bruger. Derfor giver det god mening med et internationalt ledelsessystem, for så ved vi, at tingene bliver gjort på den rigtige måde.

Nordic Sugar – topledelsen er 100 % med: For 4 år siden, da jeg startede i sukkerfabrikken var jeg anden sidst på listen, når vi havde de to årlige informationsmøder for alle i fabrikken. De sidste tre gange har jeg været nummer to i rækken. Det fortæller noget om direktørens prioritering af emnet. Det bedste, jeg kan sige om min direktør, er, at han til seneste audit fik en positiv respons fra auditor, der sagde: Det er dejligt at se, at direktøren ikke sidder i hjørnekontoret, men er med i produktionen, også når der er tryk på. Og det er ikke bare noget, han gjorde den dag. 

Dagen blev afsluttet i Dansk Standards kantine med en let anretning, musik og networking.