International pris til fire danske standardiseringseksperter
Fra venstre: René Nielsen, Dansk Standard og Bent Buus Presafe, TC 62.

14. december 2015

International pris til fire danske standardiseringseksperter

Fire danske eksperter har netop fået overrakt den internationale pris ”IEC 1906 Award 2015” for deres unikke indsats i IEC’s internationale standardiseringsarbejde.

- I takt med stigende internationalisering og øget konkurrence på de globale markeder er det i dag nok vigtigere end nogensinde, at danske eksperter sidder med ved bordet og gør deres indflydelse gældende, når internationale standarder bliver til. På den måde sikrer vi nemlig både danske virksomheders konkurrencekraft og muligheder på de internationale markeder og skaber tryghed og sikkerhed for danske forbrugere. Derfor er jeg også stolt, når danske udvalgsmedlemmer modtager en pris for deres arbejde, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard.

Fra dansk side deltager mere end 2000 eksperter fra bl.a. virksomheder, forskningsinstitutioner og myndigheder aktivt i det internationale standardiseringsarbejde. Her er de med til at sikre, at morgendagens standarder afspejler nyeste viden og best practise og varetager danske interesser til gavn for dansk eksport og produktudvikling og i forhold til forbrugersikkerhed, sundhed, kvalitet og miljø.

De danske eksperter, der har modtaget prisen for deres indsats i det tekniske arbejde i IEC, er:

  • Bent Buus, Presafe, TC 62
  • René Jensen, CUBIC, TC 121
  • Frank Ormel, Vestas, IECRE
  • Regnar Schultz, Dansk Standard, TC 65

Prisen blev overrakt af den danske nationalsekretær i den internationale elektrotekniske kommission IEC, René Nielsen, seniorkonsulent i Dansk Standard.