Utraditionel formidling af standarder
Installation: Containere og standarder.

04. marts 2015

Utraditionel formidling af standarder

Dansk Standard er nu klar med sit eget Standardernes Hus – et Experimentarium for standarder. Den utraditionelle formidlingsform skal gøre det fagtunge stof nemmere tilgængeligt og bidrage til at udbrede kendskabet til standarder.

I tæt samarbejde med eksperter i videnskabsformidling fra Experimentarium City, i København, der har stor succes med at øge børn og voksnes nysgerrighed over for naturfag, har Dansk Standard etableret en række interaktive installationer i virksomhedens ny domicil, hvor man i praksis kan opleve standardernes verden.

Installationerne vil bl.a. føre besøgende gennem fortællingen om betydningen af standarder – herunder de standarder, der gemmer sig i vægge, gulve, elevatorer og belysning i dét, Dansk Standard kalder Standardernes Hus. Dermed bliver der mulighed for at give et bredere publikum end fagfolk et konkret indblik i standarders værdi for samfundet.

- Standardisering kan virke abstrakt og svært at gå til men har stor betydning for vækst og jobskabelse. Undersøgelser viser, at virksomheder, der udvikler produkter og løsninger efter standarder, har højere eksportomsætning og produktivitet end andre tilsvarende virksomheder, der ikke bruger standarder. Standardisering styrker altså konkurrenceevnen. Det budskab vil vi gerne nå endnu længere ud med. Derfor har vi skabt et læringscentrum, hvor man kan røre, se og opleve, hvad standarder er, og hvilken værdi de har for vores erhvervsliv og samfund, siger Anne Hasløv Stæhr, adm. direktør i Dansk Standard.

Dansk Standards ny Experimentarium består i udgangspunktet af otte interaktive installationer, som kan opleves af husets gæster og tale til både studerende og aktører på alle niveauer i dansk erhvervsliv, der er på besøg.

Finansieringen af experimentariet sker via fondsmidler.

Installationer

Fang solen, og løft bold

Hils på robotten NOVA

Vindkraft og standarder

Spejltragten

Containere og standarder

Spørg galleriet om ledelsesstandarder

Scor Svanemærket - test din kantine