Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

20. april 2016

Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

De europæiske standardiseringsorganisationer, CEN og CENELEC, vil gerne have flere små og mellemstore virksomheder (SMV’er) til at bruge standarder.

Derfor udtrykker de i en nylig pressemeddelelse, at de er glade for, at de internationale standardiseringsorganisationer ISO og IEC har publiceret en guide til at skrive standarder, der er særligt lette at forstå og bruge for små og mellemstore virksomheder.

- ”I CEN og CENELEC mener vi, at det er essentielt, at små og mellemstore virksomheders behov er taget i betragtning under udviklingen og udformningen af standarder. Ved at sikre at vores standarder er så SMV-venlige som muligt kan vi gøre det lettere for SMV’er at bruge disse standarder og opleve fordelene i form af bedre præstationer, øget effektivitet og større sikkerhed for deres medarbejdere og kunder […]”

Elena Santiago
Generaldirektør
CEN og CENELEC

Den internationale prioritering er i tråd med det politiske ønske i Danmark om at udbrede brugen af standarder blandt små og mellemstore virksomheder. Dansk Standard arbejder for at understøtte dette mål og holder blandt andet introduktionskurser og har andre tilbud, som er velegnede for SMV’er.

 

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - fredag kl. 8.30 - kl. 16.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140