Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

20. april 2016

Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

De europæiske standardiseringsorganisationer, CEN og CENELEC, vil gerne have flere små og mellemstore virksomheder (SMV’er) til at bruge standarder.

Derfor udtrykker de i en nylig pressemeddelelse, at de er glade for, at de internationale standardiseringsorganisationer ISO og IEC har publiceret en guide til at skrive standarder, der er særligt lette at forstå og bruge for små og mellemstore virksomheder.

- ”I CEN og CENELEC mener vi, at det er essentielt, at små og mellemstore virksomheders behov er taget i betragtning under udviklingen og udformningen af standarder. Ved at sikre at vores standarder er så SMV-venlige som muligt kan vi gøre det lettere for SMV’er at bruge disse standarder og opleve fordelene i form af bedre præstationer, øget effektivitet og større sikkerhed for deres medarbejdere og kunder […]”

Elena Santiago
Generaldirektør
CEN og CENELEC

Den internationale prioritering er i tråd med det politiske ønske i Danmark om at udbrede brugen af standarder blandt små og mellemstore virksomheder. Dansk Standard arbejder for at understøtte dette mål og holder blandt andet introduktionskurser og har andre tilbud, som er velegnede for SMV’er.

 

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - fredag kl. 8.30 - kl. 16.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140

Se også

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

28. september 2022

Vigtige ændringer på vej for legetøjssikkerhed

Legetøj og sikkerhed hænger uløseligt sammen - og nu bliver der indført flere sikkerhedskrav i legetøjsstandarden EN 71-1. Revisionen af standarden er netop gået i gang.

Sådan kan din virksomhed komme igennem energikrisen

27. september 2022

Sådan kan din virksomhed komme igennem energikrisen

Energikrisen er alvorlig for dansk erhvervsliv, og flere virksomheder er presset økonomisk pga. energipriserne. Vi giver her 10 bud på, hvordan du som virksomhed kan reducere dit energiforbrug og komme lettere igennem energikrisen.

Ny standard skal hjælpe organisationer med at udarbejde politik for facility management

26. september 2022

Ny standard skal hjælpe organisationer med at udarbejde politik for facility management

En ny standard for udarbejdelse af en facility management-politik er netop udgivet. Udover at hjælpe med fx fastsættelse af mål og støtte til risikostyring, kan den også hjælpe organisationer, der sigter mod en bæredygtig omstilling af deres facil...

Danmark har stillet forslag om en international SDG-standard

23. september 2022

Danmark har stillet forslag om en international SDG-standard

Rigtig mange virksomheder arbejder med FN’s Verdensmål. Men risikoen for SDG-washing og bæredygtighedsindsatser, der ikke gør en forskel, er stor. Derfor er der brug for en ISO-ledelsestandard, der skal hjælpe virksomheder og organisationer med at...