Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

20. april 2016

Det skal være lettere for SMV'er at bruge standarder

De europæiske standardiseringsorganisationer, CEN og CENELEC, vil gerne have flere små og mellemstore virksomheder (SMV’er) til at bruge standarder.

Derfor udtrykker de i en nylig pressemeddelelse, at de er glade for, at de internationale standardiseringsorganisationer ISO og IEC har publiceret en guide til at skrive standarder, der er særligt lette at forstå og bruge for små og mellemstore virksomheder.

- ”I CEN og CENELEC mener vi, at det er essentielt, at små og mellemstore virksomheders behov er taget i betragtning under udviklingen og udformningen af standarder. Ved at sikre at vores standarder er så SMV-venlige som muligt kan vi gøre det lettere for SMV’er at bruge disse standarder og opleve fordelene i form af bedre præstationer, øget effektivitet og større sikkerhed for deres medarbejdere og kunder […]”

Elena Santiago
Generaldirektør
CEN og CENELEC

Den internationale prioritering er i tråd med det politiske ønske i Danmark om at udbrede brugen af standarder blandt små og mellemstore virksomheder. Dansk Standard arbejder for at understøtte dette mål og holder blandt andet introduktionskurser og har andre tilbud, som er velegnede for SMV’er.

 

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 - 16.00. Fredag 8.30 - 15.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140

Se også

25. september 2023

Nyt tolkningsdokument på vej til ISO 14001 for miljøledelse

ISO 14001 for miljøledelse, der hjælper organisationer med at forbedre deres miljøpræstationer gennem mere effektiv brug af ressourcer, får tilføjet et bilag, som skal hjælpe med fortolkningen af eksisterende krav.

21. september 2023

Madspild – få indflydelse på fremtidens marked

Se eller gense dette webinar om madspild, og hvordan du kan få indflydelse på fremtidens marked inden for området. Hør bl.a., hvordan du kan få indflydelse på kommende internationale standarder for reduktion af madspild.

20. september 2023

Kommende EU-regulering på cyberområdet i et strategisk perspektiv

Se eller gense dette webinar, hvor du får inspiration til, hvordan du i et strategisk perspektiv kan håndtere den kommende EU-regulering på cyberområdet.

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

12. september 2023

Digitale produkter skal sikres mod cybertrusler

EU’s Cyber Resilience Act skal være med til at sikre digitale produkter, som fx trådløse højtalere og apps, mod den stigende cyberkriminalitet. Ifølge DI bør danske virksomheder allerede nu sætte sig ind i de kommende krav, som kommer til at gælde...