Gennemsigtighed og sikkerhed kommer i fokus med nye standarder for mobile betalinger

13. juni 2016

Gennemsigtighed og sikkerhed kommer i fokus med nye standarder for mobile betalinger

Ifølge den internationale standardiseringsorganisation, ISO, er der nye standarder på vej, som blandt andet vil sørge for større gennemsigtighed og øget sikkerhed ved mobile betalinger.

Mobilen bliver i dag brugt til alt fra at vise os vej i byen til at styre vores bankkonti og betale for køb i butikker og online. Mobile betalinger og bankforretning er de hurtigst voksende områder inden for mobilbrug, men for at funktionerne virker på tværs af de mange involverede platforme, er der brug for ensrettede processer og gennemsigtighed. En ny række af standarder stræber efter at tilbyde lige præcis dette.

Teknologien på dette område eksploderer i takt med antallet af personer, der benytter sig af disse services. Med så mange forskellige parter involveret er det en nødvendighed, at de forskellige systemer kan tale sammen på en sikker måde. Det skal standarderne være med til at sikre.

ISO 12812-serien af standarder og tekniske specifikationer skal definere fælles betingelser og krav, der vil tillade en bredere og mere avanceret interoperabilitet. Standarderne definerer de tekniske komponenter, deres brugerflader og rollefordelingen blandt de involverede parter.

Ifølge formanden for den tekniske komité, Patrice Hertzog vil øget sikkerhed af transaktioner bare være én af mange fordele, standarderne vil bringe med sig, når de kommer i brug:

”Der er lige nu omkring 3 gange så mange mobiltelefoner, som der er bankkonti i verden, og kunderne bruger i stigende grad deres mobile enheder til at styre alle deres bank-forretninger. Selvom antallet af apps og deres funktioner er konstant stigende, er der stadig mulighed for endnu mere. For at brugen af mobile betalinger og finansielle services bliver så udbredt som muligt, er det vigtigt, at der bliver udviklet standarder på området. Disse standarder vil ikke kun facilitere og fremme interoperabilitet og sikre et sikkert miljø for mobile betalinger, men vil fremhæve områder, hvor standardisering mangler, som derefter kan blive udarbejdet.”

Kladdeversionerne af ISO 12812-standarderne er tilgængelige og kan købes ved at kontakte vores salgsafdeling. Ellers er du også velkommen til at kontakte dem, hvis du vil sættes på en gratis overvågning af standarderne, så du får svar, når de er helt klar senere på året.

Kilde: ISO.org

Kontakt

SALG
SALG Vi har åbent mandag - fredag kl. 8.30 - kl. 16.00
Salg og Kundeservice
E: dssalg@ds.dk
T: 39 96 61 31

Se også

Ny opdateret standard for kraftforsyningssystemer understøtter den grønne omstilling

05. august 2022

Ny opdateret standard for kraftforsyningssystemer understøtter den grønne omstilling

I standardserien ISO 81346 for industrianlæg, installationer og udstyr er der nu en ny udgave af del 10, der omhandler kraftforsyningssystemer. Her er sket en omfattende revision, der bl.a. inddrager vindkraft, solkraft og alle andre former for Pt...

Få overblik over UKCA-mærket i Storbritannien

19. maj 2022

Få overblik over UKCA-mærket i Storbritannien

Storbritannien har nu sin egen lovgivningsramme for varer. Producenter skal begynde at bruge den britiske overensstemmelsesvurderingsmærkning (UKCA) for at markedsføre varer i Storbritannien (England, Skotland og Wales).

Forbered dig på mere lyn og torden

22. april 2022

Forbered dig på mere lyn og torden

Standarderne for lynbeskyttelse er under revision. Nye regler og metoder til lynbeskyttelse er på vej, så private og offentlige virksomheder kan beskytte deres bygninger og kritisk infrastruktur imod skader fra lynnedslag.

Nye krav til ladestandere skal fremme funktionaliteten

22. april 2022

Nye krav til ladestandere skal fremme funktionaliteten

Teknologien til el-biler og andre elektriske transportmidler udvikler sig hurtigt. Det stiller også nye krav til el-transportmidlernes infrastruktur. Derfor skal den mest anvendte standard til opladningssystemer, DS/EN 61851-1, nu revideres, og he...