Gennemsigtighed og sikkerhed kommer i fokus med nye standarder for mobile betalinger

13. juni 2016

Gennemsigtighed og sikkerhed kommer i fokus med nye standarder for mobile betalinger

Ifølge den internationale standardiseringsorganisation, ISO, er der nye standarder på vej, som blandt andet vil sørge for større gennemsigtighed og øget sikkerhed ved mobile betalinger.

Mobilen bliver i dag brugt til alt fra at vise os vej i byen til at styre vores bankkonti og betale for køb i butikker og online. Mobile betalinger og bankforretning er de hurtigst voksende områder inden for mobilbrug, men for at funktionerne virker på tværs af de mange involverede platforme, er der brug for ensrettede processer og gennemsigtighed. En ny række af standarder stræber efter at tilbyde lige præcis dette.

Teknologien på dette område eksploderer i takt med antallet af personer, der benytter sig af disse services. Med så mange forskellige parter involveret er det en nødvendighed, at de forskellige systemer kan tale sammen på en sikker måde. Det skal standarderne være med til at sikre.

ISO 12812-serien af standarder og tekniske specifikationer skal definere fælles betingelser og krav, der vil tillade en bredere og mere avanceret interoperabilitet. Standarderne definerer de tekniske komponenter, deres brugerflader og rollefordelingen blandt de involverede parter.

Ifølge formanden for den tekniske komité, Patrice Hertzog vil øget sikkerhed af transaktioner bare være én af mange fordele, standarderne vil bringe med sig, når de kommer i brug:

”Der er lige nu omkring 3 gange så mange mobiltelefoner, som der er bankkonti i verden, og kunderne bruger i stigende grad deres mobile enheder til at styre alle deres bank-forretninger. Selvom antallet af apps og deres funktioner er konstant stigende, er der stadig mulighed for endnu mere. For at brugen af mobile betalinger og finansielle services bliver så udbredt som muligt, er det vigtigt, at der bliver udviklet standarder på området. Disse standarder vil ikke kun facilitere og fremme interoperabilitet og sikre et sikkert miljø for mobile betalinger, men vil fremhæve områder, hvor standardisering mangler, som derefter kan blive udarbejdet.”

Kladdeversionerne af ISO 12812-standarderne er tilgængelige og kan købes ved at kontakte vores salgsafdeling. Ellers er du også velkommen til at kontakte dem, hvis du vil sættes på en gratis overvågning af standarderne, så du får svar, når de er helt klar senere på året.

Kilde: ISO.org

Kontakt

SALG
SALG Vi har åbent mandag - fredag kl. 8.30 - kl. 16.00
Salg og Kundeservice
E: dssalg@ds.dk
T: 39966131