HUSK tilmeldingsfrist til anden runde af rejsehold for grønne indkøb 16. september 2016

24. august 2016

HUSK tilmeldingsfrist til anden runde af rejsehold for grønne indkøb 16. september 2016

Miljøstyrelsens Rejsehold, der skal gøre kommuner og andre offentlige institutioner bedre til at købe grønt ind, kommer snart til Sjælland og Bornholm.

Snart begynder anden runde af Miljøstyrelsens rejsehold, der hjælper kommuner, regioner og andre offentlige institutioner med grønne indkøb. Hjælpen er gratis, og alle offentlige institutioner på Sjælland og Bornholm kan søge om at være med.

Første runde er fuld i gang på Jylland og Fyn og fortsætter frem til oktober 2016. Anden runde foregår på Sjælland og Bornholm fra oktober 2016 til juni 2017. Interesserede kommuner, regioner og andre offentlige institutioner kan ansøge om at være med på www.rejseholdforgrønneindkøb.dk. Tilmeldingsfristen er 16. september 2016.

Ålborg Kommune er blandt deltagerne i første runde af Rejseholdet. De får bl.a. rådgivning om cirkulær økonomi i indkøb:

Rejseholdet hjælper os med at definere, hvilke krav det giver mening at stille, og hvordan vi kan gøre det, så vi ikke løber ind i juridiske udfordringer bagefter. Vi har fået stort udbytte af at deltage, og jeg kan kun opfordre andre til at ansøge om at deltage i anden runde af rejseholdet

Michael Damm
Ålborg Kommune

Rejseholdet giver gode råd og vejledning om alt lige fra indkøb af skolemøbler, hospitalsudstyr og gas-biler til nye indkøbsrutiner, krav om miljømærker i udbud og cirkulær økonomi.

Rejseholdet er lanceret af Miljøstyrelsen og består af eksperter og rådgivere fra Dansk Standard, Force Technology og advokatkontoret Bird & Bird.

Kontakt

Rikke Dreyer
Rikke Dreyer Chefkonsulent - Offentlige indkøb | Chief Consultant Procurement
Miljømærkning Danmark - Markedsudvikling og Professionelt indkøb
E: rd@ecolabel.dk
T: 72 41 48 28