Stor international anerkendelse af tre danske standardiseringseksperter

12. oktober 2017

Stor international anerkendelse af tre danske standardiseringseksperter

IEC 1906 Award 2017. Det er navnet på den internationale pris, som tre danske standardiseringseksperter netop har modtaget.

IEC 1906 Award er en international pris, som årligt bliver givet til standardiseringseksperter, der har ydet en unik indsats inden for IEC’s internationale standardiseringsarbejde. I år fik hele tre danske eksperter prisen, hvilket globalt set er unikt for et lille land som Danmark. Ifølge Dansk Standards adm. direktør Anne Hasløv giver anerkendelsen et billede af Danmarks stærke position internationalt.

- Vi lever i en globaliseret verden med øget konkurrence på verdensmarkedet. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at danske eksperter sidder med ved bordet og gør deres indflydelse gældende, når fremtidens internationale standarder bliver til. På den måde sikrer vi nemlig både danske virksomheders konkurrencekraft og muligheder på de internationale markeder samtidig med, at vi skaber tryghed og sikkerhed for danske forbrugere. Derfor er jeg også stolt, når danske udvalgsmedlemmer modtager en pris for deres vigtige arbejde med standarder, siger Anne Hasløv.

De danske eksperter, der har modtaget prisen for deres indsats i det tekniske arbejde i IEC, er:

  • Niels Raben, Dong Energy, IEC TC88 og hans formandskab for S-588
  • Henrik Balslev, Systems Engineering, IEC 81346 i TC3
  • Ole Albert Nielsen, Demko, TC108 som hører under S-608.

Prisen blev overrakt af seniorkonsulent hos Dansk Standard, Per Rafn Crety.

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Miljømærkning Danmark - Marketing og Kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79