Ny guide giver gode råd til beskyttelse mod solen på legepladser og i forlystelsesparker

01. maj 2017

Ny guide giver gode råd til beskyttelse mod solen på legepladser og i forlystelsesparker

En ny vejledning fra Dansk Standard giver gode råd til, hvordan man kan sikre beskyttelse mod solens farlige UV-stråler ved kortere eller længere ophold i fx forlystelsesparker, legepladser og lignende udearealer. Og der er god grund til at passe på solen. Hud- og modermærkekræft er nemlig hyppige kræftformer, der rammer både unge og gamle.

Vi ved det alle sammen: Solbeskyttelse er vigtig, ikke mindst på grund af risikoen for hud- og modermærkekræft. Brug af hat, solcreme, parasol og tøj, der dækker giver en god beskyttelse, men det er ikke altid nok. Det kan være svært at undgå solens kraftige stråler, når man opholder sig i længere tid udendørs, fx på legepladsen eller i en forlystelsespark. Derfor har Dansk Standard udgivet en vejledning til, hvordan man nemt kan skabe skygge ved fx spisepladser, billetkøer, legepladser og andre opholdssteder.

- Vejledningen giver forslag til, hvordan man kan oprette både midlertidige og permanente tiltag, der giver skygge til børn og voksne, når de fx står i kø ved en forlystelse, leger på legepladsen eller sætter sig i det fri for at spise frokost

Helle Harms
Konsulent
Dansk Standard

Blandt eksemplerne i guiden er forslag til, hvordan man kan opnå skygge ved billetkøer og lignende ved hjælp af fx solsejl, træer og buske eller ved at lade køen flugte med nordsiden af en bygning.

Vejledningen er udarbejdet i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse, FORCE Technology, Forbrugerrådet TÆNK, Danmarks Tivoliforening og Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark.

Solbeskyttelse er med til at forebygge kræft i huden, der hvert år rammer mere end 15.000 danskere. Det er især vigtigt at solbeskytte børn, der har større risiko for at udvikle hud- og modermærkekræft jo tidligere, de udsættes for uv-stråling og solskoldninger. Derfor anbefaler vi, at man skruer ned for solen mellem kl. 12 og 15, og her kan eksempelvis forlystelsesparker være med til at gøre det nemmere at undgå solen ved at skabe gode skyggemuligheder for både besøgende såvel som ansatte, siger Peter Dalum fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne.

Vejledningen om solbeskyttelse, DS-hæfte 51:2017 ”Sun Safety” kan købes i vores webshop

 

Kontakt

Lisa Olufson Klæsøe
Lisa Olufson Klæsøe Pressechef | Media Relations Manager
Miljømærkning Danmark - Marketing og Kommunikation
E: lio@ds.dk
T: 39 96 62 79