Nyhedsarkiv 2018

Der blev fundet 59 nyheder der matcher dine kriterier:

 • Se mere

  På sikker skiferie med standarder

  Omtrent 400.000 danskere drager på skiferie årligt. Hvis du er en af dem, er internationale standarder med til at gøre ferien i sneen til en mere sikker og sjov oplevelse.

 • Se mere

  Hold øje med mærkningen på dit nytårskrudt

  Fyrværkeri uden CE-mærkning er ulovligt. Hold derfor godt øje med mærkningen, når du køber fyrværkeri forud for nytårsaften.

 • Se mere

  Cirkulær økonomi er fremtiden for byggebranchen

  Cirkulær økonomi er kommet for at blive. Særligt i byggeriet er der potentiale for og fordele ved en omstilling. Men hvordan kan man skabe rammerne for at arbejde mere cirkulært i byggeriet? Det gav fire oplægsholdere deres bud på til MorgenBriefing ...

 • Se mere

  4 ISO-standarder til bæredygtig og miljøansvarlig virksomhedsdrift

  Ét af de 17 verdensmål er klimaindsats, og her kan flere ISO-standarder være en hjælp for virksomheder til at arbejde med det 13. mål.

 • Se mere

  Ny standard giver inspiration til lov om tatovering

  I begyndelsen af 2019 udgiver Dansk Standard en ny europæisk standard for tatovering. Netop denne standard har givet inspiration til Danmarks nuværende lov om tatovering. I Danmark er der hvert år tilfælde, hvor mennesker, der er blevet tatoveret, ha...

 • Se mere

  Med standarden vil forbrugerne opleve færre infektioner

  Standarden favner reelle problematikker, som forbrugerne rent faktisk oplever blandt tatovørerne på markedet.

 • Se mere

  Standarder sparer dig for tid og fejlkøb

  Kommuner, hospitaler, offentlige virksomheder og organisationer, der foretager offentlige indkøb og laver udbud, kan vinde tid og ressourcer ved at benytte standarder, når de ønskede produkter og services skal specificeres. Skal du fx købe hjælpemidl...

 • Se mere

  Standard om lydklasser for boliger giver lyd fra sig

  Lyd er vigtigt for sundhed og komfort i boliger, og er derfor også en væsentlig faktor ved byggeriets opførelse eller renovering. Men hvad er en lydklasse egentlig? Standarden DS 490, Lydklassifikation af boliger sætter rammerne for, hvordan lydforho...

 • Se mere

  Ny europæisk dagslysstandard godkendt

  Den nye europæiske dagslysstandard for rum og bygninger, EN 17037, introducerer en klimabaseret dagslysfaktor, som tager hensyn til bygningens geografiske placering. Det er fx ikke uvæsentligt for kravene til dagslys, om bygningen er placeret i Køben...

 • Se mere

  Nyt anneks specificerer brugen af betonstandarden DS/EN 206 i Danmark

  Den fælleseuropæiske betonstandard DS/EN 206 er netop blevet suppleret af det nationale anneks, DS/EN 206 DK NA. Annekset indeholder præciseringer, der gør det muligt at bruge den europæiske standard i Danmark. De to skal derfor anvendes som et samle...

 • Se mere

  Norm for afløbsinstallationer bliver revideret

  Sammen med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er Dansk Standard gået i gang med at revidere DS 432 Norm for afløbsinstallationer.

 • Se mere

  Mange vigtige ændringer i den nye standard for maskinsikkerhed, DS/EN 60204-1

  Den længe ventede revision af standarden for maskinsikkerhed for elektrisk materiel på maskiner, DS/EN 60204-1, er nu færdig og indeholder mange væsentlige ændringer i de tekniske krav. Standarden er netop også udkommet på dansk.

 • Se mere

  Standarder understøtter grøn udvikling i Danmark

  Der er godt gang i de grønne tanker i dansk erhvervsliv. Det gælder også i standardiseringsverdenen, der ved at udvikle fælles metoder og krav, som understøtter grøn vækst og cirkulær økonomi i Danmark.

 • Se mere

  Internationalt maritimt møde finder sted i København

  København danner i disse dage ramme om et stort maritimt plenarmøde. Deltagerne kommer fra hele verden og er alle med til at udvikle internationale standarder for skibs- og marineteknologi. Fra Danmark deltager bl.a. erhvervsminister Rasmus Jarlov, D...

 • Se mere

  Dataetik skal skabe tillid til kunstig intelligens

  Hvor langt vil Danmark gå? Spørgsmålet gav stof til eftertanke, da Erhvervsstyrelsen, som en af oplægsholderne, stillede spørgsmålet til Dansk Standards MorgenBriefing om kunstig intelligens torsdag d. 6. september. Omkring 80 mennesker mødte op for ...

 • Se mere

  Standarder er en væsentlig del af regeringens nye strategi for cirkulær økonomi

  I regeringens nye strategi for cirkulær økonomi bliver standarder understreget som et væsentligt værktøj i udviklingen mod et mere bæredygtigt samfund.

 • Se mere

  Installationer for informationsteknologi skal også være sikre

  Data-, antenne- og teleinstallationer samt installationer for bygningsautomatik skal være sikre, men er ikke nødvendigvis omfattet af kravene i DS/HD 60364-serien.

 • Se mere

  Standarder giver også mening for unge

  Gennem det verdensomspændende program Young Professionals sætter den internationale organisation for elektrotekniske standarder (IEC) fokus på unge ingeniører i standardisering. Lars Lindberg deltog i det danske program og fik med bedste oplæg adgang...

 • Se mere

  Novo Nordisk: Vi vinder tid med standarder

  Det er estimeret, at 12-19 procent af de nordiske landes budgetter bliver brugt i sundhedssektoren. Øget effektivitet og innovative løsninger er derfor win-win for både virksomheder og nordisk økonomi.

 • Se mere

  Energiledelse er et godt valg for både bundlinje og klima

  I slutningen af august publiceres den reviderede udgave af ISO 50001, Energiledelse. Standarden definerer et energiledelsessystem, der hjælper virksomheder med at sænke energiforbruget til gavn for både miljøet og bundlinjen.

 • Se mere

  Helt nye vindmøllevinger på 107 meter udfordrer test i fuld skala

  Vingerne i en vindmøllerotor anses generelt for at være en af de mest kritiske komponenter i et vindmøllesystem. Derfor giver det også branchen udfordringer, når vinger på op til 107 meter skal udvikles i kapløbet om at producere mere effektiv og sta...

 • Se mere

  Forbedret kundetilfredshed med ISO-standarder

  Loyale og glade kunder er nøglen til succesfulde forretninger, men kunderne kan være svære at stille tilfredse. En serie af retningslinjer for international best practice for kundetilfredshed er netop publiceret.

 • Se mere

  Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

  Vidste du, at den første kommercielle solcreme først blev lanceret i 1936? Med udviklingen af solcreme er også internationale standarder blevet en del af produktet for at fastlægge cremernes solbeskyttelsesfaktor.

 • Se mere

  Reducér risikoen for brud på informationssikkerheden med ISO 27005

  I vores teknologidrevne verden er databrud og cyberangreb en stor trussel for virksomheder og ofte er manglende viden om risici årsagen på brud. En nyligt opdateret standard står klar til at hjælpe.

 • Se mere

  Mange vigtige ændringer i den nye standard for maskinsikkerhed, DS/EN 60204-1

  Den længe ventede revision af standarden for maskinsikkerhed for elektrisk materiel på maskiner, DS/EN 60204-1, er nu færdig og indeholder mange væsentlige ændringer i de tekniske krav.

 • Se mere

  På adventure-ferie med standarder

  Er du en af dem, der vil have sved på panden på din ferie? Hvad end du bruger dine ferieuger på trekking, mountainbike eller rafting, er standarder med til at sænke risikoen – men stadig med spændingen intakt.

 • Se mere

  Ved du noget om sikkerhed indenfor legetøj?

  Standarden for sikkerhedskrav til legetøj, DS/EN 71-2, skal revideres med det formål at opnå en endnu højere sikkerhed i forhold til brandfare – særligt med henblik på udklædningstøj.

 • Se mere

  Standarder er med på banen og sidelinjen under VM i fodbold

  Når spillerne løber på banen i Rusland under VM i fodbold, er internationale standarder med på både banen og blandt de mange fans på sidelinjen – lige fra længden på græsstråene til pladsen mellem sæderækkerne.

 • Se mere

  Standarder hjælper med at skabe sikkerhed på legepladser

  Når en ny legeplads skal anlægges – eller når en gammel skal ses efter i sømmene - er der mange ting at tage højde for. Her spiller standarder en vigtig rolle for at sikre den sjove leg under sikre forhold. Legepladsstandarderne fungerer desuden som ...

 • Se mere

  Giv tilliden tilbage til online anmeldelser

  Kundeanmeldelser spiller en stigende rolle i købsbeslutninger, men en overflod af platforme og meninger gør det vanskeligt at vide, om man kan stole på dem. En ny standard skal organisere de mange anmeldelser og give forbrugere tilliden tilbage til d...

 • Se mere

  Overgangsperioden mellem BR15 og BR18 slutter 30. juni

  BR18 trådte i kraft den 1. januar med en overgangsperiode til og med 30. juni, hvor man kunne vælge, om man ville følge BR15 eller BR18. Fra og med 1. juli er det BR18, der skal følges.

 • Se mere

  Standarder øger produktiviteten i byggesektoren, viser ny rapport

  Standarder har stor betydning for byggesektoren i alle fem nordiske lande og har øget produktiviteten med 6,9 procent over 40 år, viser ny nordisk rapport.

 • Se mere

  Standarder skaber vækst og giver virksomheder succes

  Rapporten ”Standarders indflydelse på de nordiske økonomier” undersøger standarders indflydelse i de fem nordiske lande Sverige, Finland, Norge, Danmark og Island.

 • Se mere

  Ny rapport: Standarder øger nordisk produktivitet og BNP

  Standarder gavner virksomheder og har stor betydning for samfundsøkonomien i alle fem nordiske lande og øger produktivitet og BNP, viser ny rapport.

 • Se mere

  Jo renere, jo bedre

  Vi ved, at det er vigtigt med god hygiejne og rengøring på hospitaler og plejesteder for at minimere risikoen for sygdomme og infektioner. Hvorfor er det så så vigtigt med standarder for området?

 • Se mere

  Gør rent med INSTA 800 serien

  Ofte er rengøring i hverdagen en aktivitet, de fleste mennesker udfører efter eget behov. Men i daginstitutioner, på hospitaler, serveringssteder etc. har niveauet for rengøringen en afgørende betydning. Hvordan sikrer forskellige aktører en ordentli...

 • Se mere

  »Vi er nødt til at have en fællesnævner«

  Annette Blok-Olesen er kvalitetsrådgiver i Rengørings- og serviceafdelingen på Aalborg Universitetshospital og medlem af S-841, udvalget for rengøringskvalitet.

 • Se mere

  Global standard for fødevaresikkerhed vedtaget

  Eksperter fra 66 lande er blevet enige om en ny version af den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000. Det internationale samarbejde er essentielt for fremtidens produktion af sikre fødevarer.

 • Se mere

  Hvordan skaber man tillid til kunstig intelligens?

  Nyt, dansk udvalg skal være med til at besvare de mange spørgsmål til etik, sikkerhed og tillid, som den hastige udbredelse af kunstig intelligens rejser. Læs her, hvordan du kan være med.

 • Se mere

  ISO 9004:2018 – En vej til vedvarende succes

  Den gennemsnitlige levetid for virksomheder er faldende, og alligevel er der virksomheder, som formår at overleve med succes. Hvordan følger man som virksomhed med i en verden i hastig forandring? Det giver en nyrevideret standard, der netop er udkom...

 • Se mere

  5 måder at imødekomme GDPR på med ISO/IEC 27001

  EU's persondataforordning (GDPR) trådte i kraft den 25. maj. Forordningen skal beskytte privatpersoners personoplysninger og styrke deres rettigheder ved at give dem større kontrol over egne data.

 • Se mere

  Dataetik skal på den internationale agenda

  21 lande sidder samlet om bordet, når det første globale møde om internationale standarder for kunstig intelligens løber af stablen i Beijing. Repræsentanter fra Dansk Standard og Erhvervsstyrelsen deltager med et klart formål: at få dataetik på agen...

 • Se mere

  Dansk aftryk på EU’s omstilling til cirkulær økonomi

  Dansk Standard står i spidsen for ny europæisk arbejdsgruppe, der skal sikre dansk aftryk på europæiske standarder for cirkulær økonomi og være med til at fremme et grønnere EU og Danmark.

 • Se mere

  Er din virksomhed klar til de nye tilgængelighedskrav i Bygningsreglementet?

  Ny håndbog kan være med til at hjælpe virksomheder, der er indbefattet af det nye bygningsreglement (BR18). Håndbogen er udarbejdet af en række eksperter i samarbejde med Dansk Standard og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

 • Se mere

  Standarder er big business for små virksomheder

  Der er 133.780 ansatte til forskel mellem den danske virksomhed Systems Engineering A/S og flyproducenten Airbus. Alligevel kan den danske virksomhed tilbyde flygiganten noget særligt – takket være et unikt koncept og integration af internationale st...

 • Se mere

  Undgå skader med nye regler for overspænding

  Nye regler i Installationsbekendtgørelsen skal beskytte elektriske installationer mod overspænding. Det betyder, at du som installatør eller rådgiver skal forholde dig til en række nye krav og vurderinger.

 • Se mere

  5 gode råd: Sådan implementerer du ISO 45001 for arbejdsmiljø

  ISO 45001 for arbejdsmiljø er publiceret og klar til implementering. Men hvordan? Kristian Glæsel, der har stået i spidsen for det internationale arbejde, giver her fem gode råd til implementeringen af standarden.

 • Se mere

  GDPR gør det sværere at outsource it-opgaver uden for EU

  En række nye betingelser skal opfyldes før en virksomhed fremover kan overdrage data ud af EU, og den kommende persondataforordning vil gøre det vanskeligere for danske virksomheder at outsource IT-opgaver til lande uden for EU.

 • Se mere

  Standarder gør os fleksible uden at gå på kompromis med sikkerheden

  Det korrekte udstyr er uundværligt, når Danijel Bogojevic inspicerer vindmøller i hundrede meters højde for den internationale virksomhed ALL NRG. Internationale standarder er med til at sikre høj kvalitet og sikkerhed, uanset hvor i verden han er på...

 • Se mere

  Danske byer skal energioptimeres

  En ny rapport fra den internationale miljøorganisation CDP viser, at over 100 byer verden over benytter mindst 70 pct. vedvarende energi. Ud af dem er én dansk. Det kan standarder være med til at ændre.

 • Se mere

  ISO-certificeringer for kvalitet og miljø udløber snart

  I september udløber gyldigheden af certificeringer efter standarderne ISO 14001:2004 og ISO 9001:2008. Er du certificeret efter disse standarder, skal du have en ny certificering inden for det næste halve år.

 • Se mere

  Vil du sætte en høj standard i dit innovationsprojekt?

  Mange innovative virksomheder er ikke klar over, hvad standarder kan gøre i forbindelse med produktudvikling, og hvordan man bedst skal benytte sig af standarder.

 • Se mere

  Regeringens digitale vækststrategi bakker op om Dansk Standard

  Danmark skal være en digital frontløber, lyder det i den nye digitale vækststrategi fra regeringen. Noget, som Dansk Standard kan være med til at sætte retning for.

 • Se mere

  Nye standarder for byggeri og anlæg: Her er de fem største ændringer

  Nu kommer de længe ventede nye lovpligtige standarder for byggeri og anlæg under de europæiske eurocodes. Se de fem største ændringer her.

 • Se mere

  Få styr på dit elektronikaffald med standarder

  Selvom forkortelsen ”WEEE” umiddelbart lyder som en lørdagstur i Tivoli, så er det noget helt andet. WEEE står for Waste from Electrical and Electronic Equipment og er en europæisk fælleslovgivning for elektronisk affald. En ny standardpakke samler s...

 • Se mere

  Kunstig intelligens virker ikke længere så kunstig

  Efter mange års omtale er kunstig intelligens (AI) begyndt at finde fodfæste i erhvervslivet. Flere og flere virksomheder foretager massive investeringer på området. Det giver nye muligheder, men også en række udfordringer, som skaber et behov for at...

 • Se mere

  Antallet af arbejdsskader kan reduceres

  42.043 arbejdsulykker blev anmeldt til Arbejdstilsynet i 2016, hvoraf 33 var med døden til følge – et antal der med ny international standard forventes at kunne reduceres.

 • Se mere

  7 trin enhver standard går igennem

  Enhver standard gennemgår samme udviklingsproces fra idé til publikation og revision. Læs med og bliv klogere på de syv trin i processen.

 • Se mere

  Ændring til europæiske publikationer pr. 1. januar 2018

  Fremover bliver det nemmere at se, om en europæisk og en international standard er identiske.