7 trin enhver standard går igennem

11. januar 2018

7 trin enhver standard går igennem

Enhver standard gennemgår samme udviklingsproces fra idé til publikation og revision. Læs med og bliv klogere på de syv trin i processen.

Vidste du, at enhver kan foreslå en ny standard, og at alle standarder er i offentlig høring? Det er faste dele i en enhver standards udviklingsproces.

Nedenfor ser du standardernes syv udviklingstrin – fra indledende idé til endelig publikation og revision.

7 trin enhver standard gaar igennem

Standarder er et internationalt fællesskab

I dag er næsten alle standarder europæiske eller internationale, og kun under 1 % er blevet udviklet nationalt i Danmark. Det betyder, at standarder i langt højere grad end tidligere er blevet et internationalt fællesskab, der gør det lettere for virksomheder at producere og handle på tværs af grænser.

Det europæiske og internationale arbejde med at udarbejde nye standarder foregår i regi af officielle standardiseringsorganisationer i de enkelte lande – i Danmark er det hos Dansk Standard. 

Når arbejdet i de nationale udvalg er i gang, er man som deltager med til at definere indholdet i standarderne. Det gør man ved at forholde sig til udkast, kommentere og stille forslag – alt sammen som en del af drøftelsen af, hvad standarden skal kunne. Det er altså her, at deltagernes viden fra deres daglige arbejde kommer i spil. 

Er du interesseret i at deltage? Du kan læse mere på www.ds.dk/deltag.

Læs også

FAQ – ofte stillede spørgsmål om standarder