Standarder gør os fleksible uden at gå på kompromis med sikkerheden

12. marts 2018

Standarder gør os fleksible uden at gå på kompromis med sikkerheden

Det korrekte udstyr er uundværligt, når Danijel Bogojevic inspicerer vindmøller i hundrede meters højde for den internationale virksomhed ALL NRG. Internationale standarder er med til at sikre høj kvalitet og sikkerhed, uanset hvor i verden han er på arbejde.

90 % af verdens offshore vindmølleprojekter har haft en medarbejder fra ALL NRG på projektet. En af de medarbejdere er Danijel Bogojevic, der som seniorspecialist rejser verden rundt for at inspicere vindmøller.

- Jeg udfører mange forskellige opgaver, som alle kræver forskelligt udstyr. For mig er det vigtigt, at udstyret er af højeste kvalitet, og at det er efterset af folk, der går op i deres job og har den rette viden til at kunne rådgive mig om, hvad der er bedst for mig, fortæller Danijel Bogojevic.

Standarder er et globalt markedsvilkår

De mange landes forskellige lovkrav stiller store krav til virksomhedens medarbejdere og udstyr. For altid at være opdateret med den nyeste viden og udvikling deltager ALL NRG i udvalget for Faldsikring i Dansk Standard, og er derigennem også med til at udarbejde standarder for faldsikringsudstyr.

- Inden vi sender medarbejdere som Danijel ud i verden, gennemgår vi de standarder, som den specifikke kunde og det enkelte land kræver. Det ville være både dyrt for os og dårlig service overfor kunden, hvis vi fik sendt dem afsted med det forkerte udstyr. Samtidig giver det stor fleksibilitet, da vi kan sende medarbejdere ud i hele verden med kort varsel, mens vi via Dansk Standard får opbygget et stort globalt netværk, vi kan trække på. Det gør standarder og standardisering til et centralt markedsvilkår, fortæller Morten Linnebjerg.

- Ved at deltage i udarbejdelsen af standarder, får man som ALL NRG en stor portion viden, der har direkte betydning for, hvordan ens produkter og serviceydelser skal udvikles. Samtidig er man med til at formulere standarderne, og kan på den måde påvirke markedet. Det er en langsigtet investering, der åbner døre, siger Jens Heiede, standardiseringsdirektør i Dansk Standard.

Vi vinder opgaver med standarder

Også i tilbudsfasen er arbejdet med internationale standarder en stor hjælp. Kunderne specificerer ofte selv, hvilke standarder tilbudsgiverne skal leve op til for at vinde opgaven. På den måde er standarderne med til at åbne døren til nye markeder og er et vigtigt led i at skaffe nye kunder.

- Det er vigtigt, at vores dokumentation og sikkerhed er i orden. Vi bruger fx standarder i vores tilbud, uanset hvor i verden vi byder på opgaver. Det giver kunden gennemsigtighed og giver en fælles forståelse for, hvilken kvalitet vi leverer, når vi starter på projektet, siger Morten Linnebjerg, Equipment Manager i ALL NRG.

Arbejdet med standarder og den fælles forståelse, de giver, er med til, at ALL NRG sikkert kan sende et stort antal medarbejdere til et vilkårligt vindprojekt med meget kort varsel.

- Det giver en tryghed at vide, at jeg altid har det nyeste og bedste udstyr, og at det lever op til de nyeste standarder. Det gør, at jeg kan udføre mit arbejde, siger Danijel Bogojevic.

- Det, og at jeg ikke er højdeskræk, afslutter han.

Læs også 

Hvad kan standarder gøre for din virksomhed?