Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

18. juli 2018

Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

Vidste du, at den første kommercielle solcreme først blev lanceret i 1936? Med udviklingen af solcreme er også internationale standarder blevet en del af produktet for at fastlægge cremernes solbeskyttelsesfaktor.

Med ekstraordinært mange soltimer over Danmark denne sommer er solcremen et vigtigt beskyttende redskab mod forbrænding for både børn og voksne. Men hvordan ved producenten egentlig, hvilken solbeskyttelsesfaktor cremen har?

Med standarden ISO 24444, Kosmetik – Metoder til prøvning af solbeskyttelse – In vivo-bestemmelse af solbeskyttelsesfaktor i hånden får producenten basis for at evaluere solbeskyttelsesfaktoren og på den måde beskytte huden mod forbrænding som følge af ultraviolette stråler. Den kan anvendes for produkter, der indeholder komponenter, som er i stand til at absorberede, reflektere eller sprede ultraviolette (UV) stråler og som er beregnet til at blive brugt på huden.

Samtidig specificerer standarden en række relevante termer relateret til solbeskyttelse, herunder fx definitioner af forskellig elektromagnetisk stråling såsom UVR, UVA og UVB.

Se også

En bæredygtig arbejdsplads handler også om sundhed, trivsel og fastholdelse

29. november 2022

En bæredygtig arbejdsplads handler også om sundhed, trivsel og fastholdelse

Socialt bæredygtige arbejdspladser er på agendaen mange steder i disse år, hvor omstillingen til en mere bæredygtig fremtid er i fuld gang. For at give virksomheder redskaber til dette arbejde, skal der nu udarbejdes standarder, som støtter udvikl...

22. november 2022

Se eller gense webinaret om risikostyring og rapportering ift. cyber- og informationssikkerhed

14. november afholdt Bestyrelsesforeningens Center for Cyberkompetencer og Dansk Standard et arrangement, der stillede skarpt på risikostyring og rapportering ift. cyber- og informationssikkerhed set fra ledelsens og bestyrelsens perspektiv.

Ny analyse viser, at standarder bidrager til den grønne omstilling

21. november 2022

Ny analyse viser, at standarder bidrager til den grønne omstilling

Teknologisk Institut har undersøgt virksomheders køb af internationale standarder til grøn omstilling samt hvilken effekt, de har. Analysen viser, at standarderne i høj grad har hjulpet virksomhederne i den grønne omstilling og styrket deres konku...

Grønne udbud: Skub til den grønne omstilling med standarder

15. november 2022

Grønne udbud: Skub til den grønne omstilling med standarder

Langt de fleste offentlige indkøbere ønsker at bidrager til den grønne omstilling ved at stille grønne og ansvarlige krav, når de laver et udbud. Men hvordan gør man? Et vigtigt værktøj er grønne standarder, der hjælper indkøbere med at beskrive,...