Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

18. juli 2018

Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

Vidste du, at den første kommercielle solcreme først blev lanceret i 1936? Med udviklingen af solcreme er også internationale standarder blevet en del af produktet for at fastlægge cremernes solbeskyttelsesfaktor.

Med ekstraordinært mange soltimer over Danmark denne sommer er solcremen et vigtigt beskyttende redskab mod forbrænding for både børn og voksne. Men hvordan ved producenten egentlig, hvilken solbeskyttelsesfaktor cremen har?

Med standarden ISO 24444, Kosmetik – Metoder til prøvning af solbeskyttelse – In vivo-bestemmelse af solbeskyttelsesfaktor i hånden får producenten basis for at evaluere solbeskyttelsesfaktoren og på den måde beskytte huden mod forbrænding som følge af ultraviolette stråler. Den kan anvendes for produkter, der indeholder komponenter, som er i stand til at absorberede, reflektere eller sprede ultraviolette (UV) stråler og som er beregnet til at blive brugt på huden.

Samtidig specificerer standarden en række relevante termer relateret til solbeskyttelse, herunder fx definitioner af forskellig elektromagnetisk stråling såsom UVR, UVA og UVB.

Se også

Standardserie for ladcykler er på vej

12. juni 2024

Standardserie for ladcykler er på vej

Cykler til person- og lasttransport er efterhånden udbredt til mange formål, og i 2024 forventes de første standarder i en serie omhandlende ladcykler at udkomme.

Sikkerheden skal skærpes for bløde babylifte og babynests

12. juni 2024

Sikkerheden skal skærpes for bløde babylifte og babynests

CEN’s arbejdsgruppe for børnelifte har færdiggjort en risikoanalyse og er klar til at stramme kravene til bløde lifte samt udarbejde en helt ny standard for babynests.

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

11. juni 2024

Se eller gense webinar om mere bæredygtig renovering

Bliv introduceret til den europæiske standard for mere bæredygtig renovering, og hvordan standarden kan bruges til at sikre, at eksisterende bygninger renoveres på en mere bæredygtig måde. Få også en introduktion til Svanemærkets krav til renoveri...

06. juni 2024

Webinar om internationale standarder for biodiversitet

Se eller gense webinaret og få seneste nyt fra det internationale arbejde med udviklingen af standarder for biodiversitet samt mulighed for at bidrage med egen viden og udfordringer.