Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

18. juli 2018

Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

Vidste du, at den første kommercielle solcreme først blev lanceret i 1936? Med udviklingen af solcreme er også internationale standarder blevet en del af produktet for at fastlægge cremernes solbeskyttelsesfaktor.

Med ekstraordinært mange soltimer over Danmark denne sommer er solcremen et vigtigt beskyttende redskab mod forbrænding for både børn og voksne. Men hvordan ved producenten egentlig, hvilken solbeskyttelsesfaktor cremen har?

Med standarden ISO 24444, Kosmetik – Metoder til prøvning af solbeskyttelse – In vivo-bestemmelse af solbeskyttelsesfaktor i hånden får producenten basis for at evaluere solbeskyttelsesfaktoren og på den måde beskytte huden mod forbrænding som følge af ultraviolette stråler. Den kan anvendes for produkter, der indeholder komponenter, som er i stand til at absorberede, reflektere eller sprede ultraviolette (UV) stråler og som er beregnet til at blive brugt på huden.

Samtidig specificerer standarden en række relevante termer relateret til solbeskyttelse, herunder fx definitioner af forskellig elektromagnetisk stråling såsom UVR, UVA og UVB.