Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

18. juli 2018

Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

Vidste du, at den første kommercielle solcreme først blev lanceret i 1936? Med udviklingen af solcreme er også internationale standarder blevet en del af produktet for at fastlægge cremernes solbeskyttelsesfaktor.

Med ekstraordinært mange soltimer over Danmark denne sommer er solcremen et vigtigt beskyttende redskab mod forbrænding for både børn og voksne. Men hvordan ved producenten egentlig, hvilken solbeskyttelsesfaktor cremen har?

Med standarden ISO 24444, Kosmetik – Metoder til prøvning af solbeskyttelse – In vivo-bestemmelse af solbeskyttelsesfaktor i hånden får producenten basis for at evaluere solbeskyttelsesfaktoren og på den måde beskytte huden mod forbrænding som følge af ultraviolette stråler. Den kan anvendes for produkter, der indeholder komponenter, som er i stand til at absorberede, reflektere eller sprede ultraviolette (UV) stråler og som er beregnet til at blive brugt på huden.

Samtidig specificerer standarden en række relevante termer relateret til solbeskyttelse, herunder fx definitioner af forskellig elektromagnetisk stråling såsom UVR, UVA og UVB.

Se også

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

08. december 2023

Grøn lovgivning påvirker lægemidler og medicinsk udstyr i høj grad

Lægemidler og medicinsk udstyr skal i forvejen leve op til de mange krav, der stilles i direktiver og lovgivning på området for at sikre patienters sikkerhed. Med bæredygtighed og grøn omstilling kommer der nu endnu flere krav, som sektoren skal f...

Grønne brændstoffer i skibsfart kræver mere standardisering

05. december 2023

Grønne brændstoffer i skibsfart kræver mere standardisering

Brændstoffer som metanol og ammoniak er fremtiden i den maritime verden. Men nye brændstoffer kræver også nye sikkerhedsforanstaltninger – og her mangler der standarder.

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

01. december 2023

Standarder bliver nøglen til at skabe klarhed om renheden af CO2 og infrastruktur på tværs af landegrænser

Udviklingen af det europæiske CCUS-marked og den tilhørende infrastruktur var i højsædet på Europa-Kommissionens årlige CCUS-konference, som netop er blevet holdt i Aalborg med nationale og internationale beslutningstagere, myndigheder og eksperte...

29. november 2023

Risikostyring og informationssikkerhed – inspiration til at imødegå kravene i NIS2

Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre mere om behovet for at adressere og systematisere arbejdet med de digitale risici, som er opstået i takt med den øgede digitalisering og de dertilhørende cybertrusler.