Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

18. juli 2018

Internationale standarder sikrer solfaktoren i din solcreme

Vidste du, at den første kommercielle solcreme først blev lanceret i 1936? Med udviklingen af solcreme er også internationale standarder blevet en del af produktet for at fastlægge cremernes solbeskyttelsesfaktor.

Med ekstraordinært mange soltimer over Danmark denne sommer er solcremen et vigtigt beskyttende redskab mod forbrænding for både børn og voksne. Men hvordan ved producenten egentlig, hvilken solbeskyttelsesfaktor cremen har?

Med standarden ISO 24444, Kosmetik – Metoder til prøvning af solbeskyttelse – In vivo-bestemmelse af solbeskyttelsesfaktor i hånden får producenten basis for at evaluere solbeskyttelsesfaktoren og på den måde beskytte huden mod forbrænding som følge af ultraviolette stråler. Den kan anvendes for produkter, der indeholder komponenter, som er i stand til at absorberede, reflektere eller sprede ultraviolette (UV) stråler og som er beregnet til at blive brugt på huden.

Samtidig specificerer standarden en række relevante termer relateret til solbeskyttelse, herunder fx definitioner af forskellig elektromagnetisk stråling såsom UVR, UVA og UVB.

Se også

EU-taksonomien kort fortalt

30. marts 2023

EU-taksonomien kort fortalt

EU’s taksonomi kan få betydning for alle aktører i byggeriet, og det er derfor en god ide at sætte sig ind i kravene allerede nu.

27. marts 2023

CCS og Power-to-X – sådan får du indflydelse på markedet

Se eller gense dette webinar, hvor du kan høre om CCS og Power-to-X og mulighederne for indflydelse på de kommende markedsvilkår.

23. marts 2023

Byggestandard kan hjælpe virksomheder med at leve op til EU-taksonomien

Design med henblik på afmontering og tilpasning. Det er det danske navn for standarden DS/ISO 20887, Design for Disassembly and Adaptability, som netop er blevet oversat til dansk. Standarden vejleder i, hvordan man kan designe et bygge- eller anl...

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

22. marts 2023

Få styr på kravene i NIS2 med ISO/IEC 27001

Mange danske virksomheder bliver snart omfattet af nye regler for cyber – og informationssikkerhed. Med ISO/IEC 27001 kan virksomhederne komme på forkant med kravene i NIS2, der for mange virksomheder medfører en ny måde at arbejde på bl.a. ift. r...