Nyhedsarkiv 2019

Der blev fundet 29 nyheder der matcher dine kriterier:

 • Se mere

  Stigende svindel med fødevarer - nu skal der sættes standarder for fødevarers ægthed

  Hvert år svindles der med fødevarer for over 200 mio. Euro. Det skal fælles europæiske standarder nu være med til at gøre noget ved.

 • Se mere

  Ny standard skal gøre det trygt for whistleblowers at fløjte

  Whistleblower-ordninger bliver mere og mere udbredte i danske virksomheder i takt med et stigende antal sager, hvor whistleblowers har haft en afgørende betydning for afsløring af lovovertrædelser. Men hvordan sikrer man et system, hvor medarbejdere ...

 • Se mere

  Standarder og lovgivning – hvordan hænger det sammen?

  Standarder er som udgangspunkt frivillige for virksomheder og organisationer at følge. Dog er der visse undtagelser, hvor love eller EU-direktiver påbyder, at bestemte standarder skal følges. Men hvad er forskellen, og hvorfor er visse standarder lov...

 • Se mere

  Fremtidens krav til 3D-print bliver sat nu

  3D-print er hastigt på vej frem og det samme er standarder på området. Lige nu bliver der sat krav til alt lige fra processer, materialer, testmetoder og kvalitetsspecifikationer til data, design, miljø, sundhed og sikkerhed.

 • Se mere

  ISO 22301 stiller skarpt på forretningsrobustheden

  Antallet af cyberangreb, der hvert år rammer danske og udenlandske virksomheder og myndigheder, er stadig stigende. Med anvendelse af ISO 22301-standarden for Business Continuity etableres processer til at sikre, at kritiske funktioner beskyttes og h...

 • Se mere

  Store forretningsmuligheder i elektronisk fakturering

  Europæiske standarder for e-fakturering, der gør det lettere at sende elektroniske fakturaer på tværs af EU, åbner op for et kæmpe marked for private virksomheder. Samtidigt er der store effektiviseringsgevinster at hente – også for smv’er.

 • Se mere

  Opnå bedre billeder takket være standarder

  Vi poster tonsvis af billeder på Instagram, Facebook og Snapchat, og det skal gerne gå hurtigt, når vi foreviger øjeblikket. Forskning viser, at 88 procent af danskerne ejer en smartphone, og vi er derfor mange, som knipser øjebliksbilleder af vores ...

 • Se mere

  Nu skal der sættes fælles standarder for elektriske løbehjul

  Elektriske løbehjul, hoverboards og andre personlige transportmidler har gjort deres indtog på cykelstier og veje rundt om i hele landet. Og i takt med, at der kommer flere og flere nye og avancerede elektriske transportmidler til, stiger risikoen fo...

 • Se mere

  Hvordan læses en standard?

  Der findes et hav af standarder. Nogle for små ting, såsom en skrue i en vindmølle, og andre for større ting såsom, hvordan en hel kontorbygning skal bygges. Men hvordan læser man egentlig en standard?

 • Se mere

  Snart slutter overgangsperioden til den nye Installationsbekendtgørelse

  Den nye installationsbekendtgørelse under elsikkerhedsloven trådte i kraft 1. juli 2017 med en overgangsperiode på to år. Det betyder, at fra 1. juli i år skal du følge bekendtgørelsen medmindre du søger om dispensation hos Sikkerhedsstyrelsen.

 • Se mere

  Hvordan arbejder man sikkert side om side med en robot?

  Der er ingen tvivl om, at robotterne har vundet indpas på vores arbejdspladser. De klarer flere og flere opgaver, og kommer tæt på os mennesker, men hvad sker der med sikkerheden, når menneske og robot arbejder side om side?

 • Se mere

  Nu skal der sættes internationale standarder for kunstig intelligens – og Danmark er med helt i front

  Dansk Standard er udvalgt til at stå i spidsen for en europæisk fokusgruppe for kunstig intelligens. Dermed får Danmark en afgørende rolle, når fremtidens internationale standarder på området skal sættes, hvilket spiller tæt sammen med regeringens ne...

 • Se mere

  Ny standard til udførelse af varmepumpeinstallationer på vej

  Branchen er med til at sætte kravene i den kommende standard om udførelse af varmepumpeinstallationer. Og du kan fortsat nå at få indflydelse.

 • Se mere

  Ny revision gør energisynsstandarderne mere tilgængelige

  Energisynsstandarderne, EN 16247 1-4, som bl.a. bliver brugt i forbindelse med Energieffektivitetsdirektivet, EED, er under revision. Første offentlige høring af standarderne, som består af fire dele, kommer til sommer.

 • Se mere

  Ny standard skal give mulighed for trinvis implementering af energiledelse

  En ny standard, der skal gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at indføre energiledelse, er under udvikling. Standarden, som også omtales som en guide, tilbyder, at man selv trinvis kan implementere energiledelse, alt efter hvor moden ...

 • Se mere

  Hvordan bliver en standard til – og kan jeg få indflydelse på den?

  Mange ved ikke, hvad en standard egentligt er for noget eller hvordan den bliver til. Endnu færre ved, at de selv har mulighed for at påvirke udformningen af internationale standarder på lige netop deres område - og dermed få indflydelse på fremtiden...

 • Se mere

  Nyt kursus skal gøre FN’s verdensmål synlige på direktionsgangene

  FN har sat sig for at bekæmpe fattigdom og ulighed gennem 17 verdensmål. Skal det lykkedes, skal verdensmålene være synlige på virksomhedernes direktionsgange. Det skal et nyt kursus hjælpe med.

 • Se mere

  Hvad er en standard?

  Selvom der findes over 27.000 forskellige standarder, er det ikke alle, som er klar over, hvad en standard er, og hvor store fordele der kan være ved at bruge standarder. Det kan du blive klogere på i denne artikel.

 • Se mere

  Nu skal der sættes internationale standarder for vegetariske og veganske fødevarer

  Vegetar- og veganerkost er en stigende trend blandt forbrugere, men det kan være svært at finde rundt i junglen af produkter. Derfor skal der nu udvikles fælles internationale ISO-standarder med kriterier for vegetariske og veganske fødevarer.

 • Se mere

  Nye krav til belysning og dagslys – her er de vigtigste ændringer

  To nye standarder ser nu dagens lys. Og det betyder en række nye krav både til belysning på indendørs arbejdspladser og til godt dagslys.

 • Se mere

  Et tryk på knappen og du er kørende

  De færreste kan efterhånden huske det manuelle håndtag, som åbner og lukker vinduerne i ældre biler - i dag kan vi nemlig åbne og lukke vinduerne blot med et tryk på en knap.

 • Se mere

  Ny standard for afløbsinstallationer på vej

  DS 432 Norm for afløbsinstallationer er under revision - og du kan være med til at sætte fremtidens krav på området.

 • Se mere

  Nu er vejen banet for fælles europæisk NemID – ny standard sikrer krav til kvaliteten af elektroniske signaturer

  En ny europæisk standard skal anvendes til at evaluere kvalitet og overensstemmelse med lovgivningen for de enheder, der anvendes ved aktivering af elektroniske signaturer som fx NemID.

 • Se mere

  Nye BIM-standarder mindsker risikoen for byggefejl

  To helt nye standarder med fokus på organisering og digitalisering af information om bygninger og byggearbejder er netop udkommet. Standarderne letter samarbejdet mellem byggeriets parter og er vigtige at kende for store entreprenører og SMV-underlev...

 • Se mere

  Nye hygiejnekrav til fødevaremaskiner på vej

  Hvert år bliver flere tusinde danskere syge af bakterier i maden. En ny nordisk standard skal gøre det lettere at stille klare hygiejnekrav til fødevaremaskiner og dermed mindske risikoen for farlige bakterier på middagsbordet.

 • Se mere

  Call for tender – eksperter på legetøjsområdet søges

  Dansk Standard har sammen med Deutsches Institut für Normung (DIN) fået til opgave at lede arbejdet med udviklingen af 5 Europæiske standarder indenfor legetøjsområdet.

 • Se mere

  Over 100 mødte op for at høre mere om dagslys

  Med den nye europæiske standard DS/EN 17037 for Dagslys i bygninger som omdrejningspunkt var Dansk Standard vært for et velbesøgt arrangement med fokus på dagslys i byggerier.

 • Se mere

  Kom sikkert igennem den mørke vintertid

  Vidste du, at standarder er med til at nedsætte risikoen for ulykker ved brug af lightere?

 • Se mere

  Fit med standarder

  Det er atter blevet højsæson for træning i landets mange fitnesscentre. Men vidste du, at du også er omgivet af standarder i træningscenteret?