Standarder giver Grundfos adgang til globale markeder

05. november 2019

Standarder giver Grundfos adgang til globale markeder

Med standarder har Grundfos en god opskrift på sikre kvalitetsprodukter. Det giver både ro i maven og adgang til nye eksportmarkeder.

Grundfos er en af verdens førende virksomheder inden for pumpeløsninger og vandteknologi. Som en global virksomhed arbejder Grundfos for at forbedre livskvaliteten for mennesker over hele verden. Overalt fra den mindste landsby til den højeste skyskraber er Grundfos’ produkter og teknologi med til at sikre, at drikkevandet er rent, at varmen virker, og at spildevandet bliver ordentligt behandlet og flyttet.

Grundfos gør en stor indsats for at fremme en bæredygtig udvikling verden over – og det kunne ikke lade sig gøre uden brug af standarder.

Adgang til nye markeder

Når Grundfos søger adgang til nye eksportmarkeder, er standarder nemlig helt afgørende, fortæller Katrina Sonne Einhorn, som er Director, Product Compliance i Grundfos.

Det kan være svært at navigere i fremmede markeders krav og reguleringer – og derfor er det vigtigt at kunne dokumentere, at virksomhedens produkter lever op til fælles standarder:

”Det er en kerneværdi for Grundfos, at vores produkter har høj troværdighed og overholder lovgivningen - men når vi eksporterer til lande som Vietnam, Indonesien eller Malaysia, kan det være vanskeligt at finde ud af de specifikke krav til produkter som vores. Derfor anvender vi altid internationale standarder som referencesiger Katrina Sonne Einhorn.

Et fælles sprog

99 % af de standarder, der udkommer i Danmark, er europæiske eller internationale standarder. Når Grundfos handler med nye markeder langt fra Danmark, bruger virksomheden derfor standarder som et fælles sprog.

De fælles standarder gør det lettere at overbevise internationale handelspartnere om danske produkters kvalitet og sikkerhed, siger Katrina Sonne Einhorn:

Når vi skal dokumentere, at produktsikkerheden er i orden, er det væsentlig lettere at specificere overholdelsen af en standard frem for at specificere alle detaljer om produktet. Med standarder kan kunden let få dokumentation for, at varmemesteren for eksempel ikke kommer til at brænde fingrene på en betjeningsknap, der er for varm, eller får stød på grund af en kortslutning i pumpen”.

Standarder er ikke kun med til at sikre kvaliteten og sikkerheden af Grundfos’ produkter. På områder som bæredygtighed hjælper standarder også Grundfos med at leve op til de mange forskellige markeders krav om energieffektivitet.

Standarder letter arbejdet

Ved at bruge standarder får Grundfos altså en opskrift på, hvordan virksomheden bedst kan fremstille produkter, der lever op til nye markeders krav om kvalitet, sikkerhed og bæredygtighed – og de får et sprog til at fortælle resten af verden om deres produkter.

For Grundfos betyder det, at virksomheden kan fokusere sin energi på at udvikle banebrydende teknologi til at løse verdens udfordringer, siger Katrina Sonne Einhorn:

”Det giver ro i maven at vide, at vores produkter virker, som de skal, og at de overholder lovgivningen i de mange markeder, vi eksporterer til. Samtidigt betyder det, at vi kan fokusere vores energi på det, vi er sat i verden for – for eksempel hvordan vi bidrager til at løse vandudfordringer i lande som Kina eller Indien”. 

 

Kontakt