Ny standard for varmepumper er godt nyt for den grønne omstilling

10. december 2019

Ny standard for varmepumper er godt nyt for den grønne omstilling

Varmepumper er populære som aldrig før. Og det er godt nyt for den grønne omstilling. Varmepumper kan nemlig spare på energien. En ny standard for elektriske varmepumpeinstallationer skal hjælpe forbrugere med at få det fulde udbytte af deres varmepumper.

Varmepumper er energieffektive, fordi de udnytter energien fra omgivelserne i husets opvarmningssystem. Varmepumpen tager varmen fra fx udeluft eller jord og overfører den husets opvarmningssystem gennem radiatorer, gulvvarme eller opvarmning af rumluft.

Standarden skal øge energieffektiviteten

Den nye standard, som er finansieret af Energistyrelsen og er udviklet i samarbejde med eksperter på området, skal medvirke til at øge energieffektiviteten af varmepumpeinstallationer. Standarden er frivillig, men er en fordel for både forbrugere og installatører. Den kan nemlig bruges som aftalegrundlag, idet den hjælper installatører med at skabe gennemsigtighed i aftalegrundlaget med kunden.

Standarden stiller krav til, at installatør og bygningsejer i fællesskab planlægger placeringen og dimensionering af varmepumpen. Standarden indeholder også krav om at installatører følger en kontrolplan og efterfølgende kontrolrapporter.

 

Kontakt

Informationscentret
Informationscentret Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 - 16.00. Fredag 8.30 - 15.00
Salg og Kundeservice
E: dsinfo@ds.dk
T: 39966140