Ny, revideret standard for legepladssikkerhed

08. marts 2020

Ny, revideret standard for legepladssikkerhed

Sikkerheden er vigtig, når vores børn leger på legepladser. Standarder er med til at sikre, at børn trygt kan gynge, hoppe og lege på de legeredskaber, der sættes op på legepladserne. En ny udgave af standardsamlingen, om hvordan man skal tolke standarderne for legepladssikkerhed, er netop udkommet.

Leg styrker børns udvikling. Derfor skal de trygt kunne lege på legepladser uden at overveje, om klatrestativet, gyngen eller karussellen kan holde eller skade dem. Standarder for sikkerhed på legepladser beskriver, hvordan legeredskaberne skal installeres, så sikkerheden er i orden. Men standarder kan forstås forskelligt alt efter, hvem der læser dem, og derfor er der behov for fortolkninger.

Hjælp til at forstå standarderne

En ny, revideret udgave af standarden CEN/TR 16396, Legepladsredskaber til børn - Svar på forespørgsler om fortolkning af EN 1176-serien, er netop udkommet på engelsk og vil senere på året også blive udgivet på dansk. EN 1176-serien er en række forskellige standarder for legepladssikkerhed, der behandler både generelle sikkerhedskrav og prøvningsmetoder samt diverse legeredskaber og underlag.

Sikkerhed er lovpligtigt med BR18

Desværre sker der stadig regelmæssigt ulykker med børn i forbindelse med leg på legepladser, og derfor er både EN 1176-serien og standarden med fortolkningerne, CEN/TR 16396, vigtige. Standarderne er desuden aktuelle, fordi legepladser nu sorterer under bygningsreglementet, BR18, der henviser til EN-standarderne for legepladssikkerhed i forbindelse med opsætning og eftersyn af legepladser.

Få mere at vide

Ønsker du mere information om standarder for legepladssikkerhed, så kontakt vores konsulent Mette Juul Sandager på mail mjs@ds.dk.

Kontakt

Mette Juul Sandager
Mette Juul Sandager Seniorkonsulent | Senior Consultant
Standardisering | El, Sundhed & Forbruger
E: mjs@ds.dk
T: 39 96 62 05