Nye specifikationer fra Dansk Standard skal gøre kunstig intelligens tryg og sikker

01. april 2020

Nye specifikationer fra Dansk Standard skal gøre kunstig intelligens tryg og sikker

Dansk Standard har netop udgivet to danske specifikationer om kunstig intelligens, der kan bestilles gratis på Dansk Standards webshop.

De to nye specifikationer skal gøre det lettere for virksomheder og myndigheder at arbejde med kunstig intelligens og samtidig hjælpe med at gøre teknologien tryg og sikker at anvende.

Den ene, DS/PAS 2500-1: 2020, Kunstig intelligens – Del 1: Gennemsigtighed henvender sig til udviklere og projektledere, der arbejder med kunstig intelligens på tværs af brancher. Den andenDS/PAS 2500-1: 2020, Kunstig intelligens – Del 2: Beslutningsstøttende anvendelse i offentlig sagsbehandling, har fokus på at sikre relevante overvejelser i brugen af kunstig intelligens i offentlig sagsbehandling.

En lang række danske eksperter fra myndigheder, virksomheder og forskningsinstitutioner har været med til at udvikle de to nye specifikationer, der er opbygget som let tilgængelige checklister med anbefalinger, information og gode råd.

Specifikationerne kan bestilles gratis:

Se også

Danmark har stået i spidsen for ny europæisk vision for kunstig intelligens

03. februar 2020

Danmark har stået i spidsen for ny europæisk vision for kunstig intelligens

Danmark har været pennefører på en ny fælles europæisk vision for kunstig intelligens, der skal danne rammen for det fremtidige standardiseringsarbejde på området. Visionen skal være med til at sikre, at vi kan bruge teknologien trygt både i Danma...

Kunstig intelligens må ikke gå ud over maskinsikkerheden

31. marts 2020

Kunstig intelligens må ikke gå ud over maskinsikkerheden

En teknisk rapport, som forventes udgivet i 2020, får formentlig betydning for den kommende nye maskinforordning. Rapporten bliver relevant for alle tiltag med kunstig intelligens i forbindelse med maskinsikkerhed og risikovurdering og -nedsættels...

Nu skal der sættes internationale standarder for kunstig intelligens – og Danmark er med helt i front

15. marts 2019

Nu skal der sættes internationale standarder for kunstig intelligens – og Danmark er med helt i front

Dansk Standard er udvalgt til at stå i spidsen for en europæisk fokusgruppe for kunstig intelligens. Dermed får Danmark en afgørende rolle, når fremtidens internationale standarder på området skal sættes, hvilket spiller tæt sammen med regeringens...