Hvad er fordelene ved standarder?

Med en standard i hånden, bliver det lettere at sikre sig og dokumentere, at et produkt overholder kravene på området. Det skaber tillid og tryghed hos køberne og sikrer velfungerende og sikre produkter for forbrugerne.

Standarder letter samarbejde og samhandel – også over grænser - fordi man ved, hvad man har at forholde sig til. Standarder opstiller nemlig nogle krav til fx et produkts funktion, sikkerhed og kvalitet og giver dermed overblik over produktets egenskaber, så man trygt kan købe det, uanset, hvor i verden det er produceret. Brugen af internationale standarder spiller således også en vigtig rolle for eksport.

Når et produkt lever op til en standard, må det som hovedregel frit eksporteres til andre EU-lande, uden at der stilles yderligere krav til produktet. Dette afhjælper tekniske handelshindringer og gør samhandel mindre bureaukratisk.

For at overholde europæisk lovgivning, skal mange produkter desuden CE-mærkes, og her bruges standarder som grundlag til at sætte kravene til den aktuelle CE-mærkning.

Standarder gør det desuden lettere at udvikle og producere produkter, fordi de anviser en måde at gøre tingene på.

Samtidigt mindsker standarder omkostningerne til forskellige former for prøvninger og godkendelser.

Standarder betyder sikre og mere velfungerende produkter. Forbrugerne har således også stor gavn af standarder. Fx barnevogne, der ikke er farlige for børn, og kontorstole, der kan indstilles ergonomisk korrekt.

Forbrugerne får også flere produkter at vælge imellem, fordi virksomhederne får nemmere adgang til markedet. De lavere fremstillingsomkostninger og den øgede konkurrence på tværs af landegrænser kan tilmed bevirke, at produkterne bliver billigere.

Kontakt

SALG
SALG Vi har åbent mandag - torsdag 8.30 16.00. Fredag 8.30 15.00
Salg og Kundeservice
E: dssalg@ds.dk
T: 39 96 61 31