Asset management – Indførelse af opdateret ISO 55001

Dette kursus giver en dybdegående indsigt i forskellene mellem de tidligere og nye ISO 55000/01 standarder, og hvordan ændringerne påvirker implementeringen.

Oversigt over kurset

Dette kursus giver solidt overblik over de nyeste ændringer i ISO 55000:2024 og ISO 55001:2024 standarderne for asset management. Gennem en kombination af teoretisk undervisning og øvelser i grupper, vil deltagerne opnå en klar forståelse af de væsentlige forskelle mellem de tidligere og de nye standarder. Kurset tilbyder viden til effektivt at implementere de opdaterede standarder, for at opnå øget værdiskabelse igennem organisationens aktiver.

Deltagerne opnår forståelse for at sikre compliance med de nyeste krav og forbedre et asset management system. Derudover giver kurset mulighed for at netværke med andre fagfolk, dele erfaringer, og opbygge værdifulde relationer. Ved afslutning af kurset vil deltagerne være bedre rustet til at implementere og vedligeholde et effektivt asset management system i overensstemmelse med de nyeste ISO 55000/01 standarder. Kurset henvender sig både til organisationer, der skal certificeres eller ønsker at implementere dele af eller hele ISO 55001.

Kurset omhandler denne standard

ISO 55000 introducerer asset management og definerer nøglebegreber, fremhæver fordele ved struktureret asset management og etablerer rammer for effektiv praksis.

ISO 55001 klargør krav til et systematisk opbygget asset management system, understøtter aktivers fulde livscyklus, risikostyring og opfyldelse af mål.

Kurset giver dig

  1. Opdateret viden – lær alt om indholdet i de opdaterede -standarderne i dialog med de andre kursister
  2. Dybere forståelse for indhold og tolkning af udvalgte krav
  3. Et godt afsæt for implementering af standarderne
  4. Erfaringsudvikling – netværk og sparring fra andre deltagere og eksperter.

Det får din virksomhed ud af kurset

  • Implementeringsfordele – optimering af asset management processer ud fra ændringerne i ISO 55000/01
  • Fremtidssikring – sikre konkurrencedygtighed ved  anvendelse af internationale best practice
  • Bedre styring og effektivitet af organisationens aktiver for større transparens og øget troværdighed
  • Et fundament for certificering eller re-certificering efter den nye standard

Målgruppe

Alle der arbejder med asset management herunder fx

Jobtitler: Leder, systemansvarlig, asset management implementeringsansvarlig (projektleder), porteføljeansvarlig, asset manager, vedligeholdelseschef, driftschefer, facility manager, risk manager, auditorer, konsulent, rådgiver

Arbejdsområder fx:Infrastrukturejere, Industriel produktion, Forsyningssektoren, Transport og logistik, Energisektoren

Underviser

Kasper Hillgaard MühlbachKasper Hillgaard Mühlbach, chefkonsulent i Dansk Standard og IRCA-certificeret ledende auditor inden for kvalitets- og miljøledelse. Kasper har mere end 20 års erfaring med ledelse, ledelsessystemer og strategiarbejde og har de seneste 15 år faciliteret mange strategiworkshops og ledermøder. Han er en rutineret underviser og har uddannet mere end 1.000 Lead Auditorer worldwide og utallige ledere, specialister mm. i kvalitets- og miljøledelse. Kasper har solid international erfaring og er også Lead Assessor under EFQM Business Excellence og har deltaget i flere Global Award Assessments.

Erik Helms Nielsen, sekretariatschef i Asset Management Danmark, medlem af standardiseringsudvalg Dansk Standard S-861 og ISO TC251 om asset management og direktør i Reliasset. Erik har 25 års erfaring som konsulent og mere end 15 års erfaring med implementering af ledelsessystem i asset management med ansvar for alle faser fra GAP-analyse til certificering og videreudvikling. I sin undervisning trækker han på viden fra et meget stort indenfor asset management i både ind- og udland. Samtidigt har Erik stor erfaring med at undervise i emnet på dansk fra mere end 40 kurser for over 500 deltagere.

Kia Kjær, senior Asset management og kvalitetskonsulent i Energinet Eltransmission A/S. Medlem af standardiseringsudvalg Dansk Standard S-861 og ISO TC251 om asset management. Medlem af Asset management Danmark og gruppeleder for arbejdsgruppen 'Organisation og ledelsessystem'. Kia har mere end 10 års erfaring med implementering, drift og udvikling af et asset management ledelsessystem og mere end 20 års erfaring med  kvalitetsledelsessystem. Kia har herudover mere en 20 års erfaring som intern auditor samt erfaring med udførelse af leverandøraudit.

Lise Tarp-Johansen, asset management-strateg i HOFOR. Forperson for standardiseringsudvalget S-861 og medlem af ISO TC 251. Lise har mere end 15 års erfaring med udvikling og implementering af asset management i komplekse organisationer af forskellige størrelser. Lise har ligeledes erfaring med at integrere væsentlige værdiskabelser, herunder bæredygtighed, i et asset management-ledelsessystem. Tildelt IAMs Individual asset management award i 2018. Reviewer af “The Pathway to Excellence in Asset management”, IAM 2022.

Program

Program følger


Kurset udbydes i samarbejde

Kurset udbydes i samarbejde

Dato for afholdelse

Der er et problem med at hente datoer på nuværende tidspunkt. Kontakt venligst kurser@ds.dk.